CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ACC Spain (Unidad Hermética) vol presentar un ERO temporal que afectaria a 567 treballadors

Divendres, 13 febrer, 2009

A data 10 de febrer de 2009 la Direcció de l'empresa ens comunica la intenció de presentar un ERO, adduint una caiguda important de vendes, aquest expedient de suspensió temporal de contractes afectaria a 567 treballadors, quedant desafectats els 40 treballadors en situació de jubilació parcial. La durada seria de Març a Desembre del 2009, sent un total de 63 dies naturals i comprenent 45 dies laborals.

Aquest ERO que planteja l'empresa ho estem veient com una flexibilitat laboral a la carta, d'aquesta manera ens envien a casa els dies que no tinguin un elevat numero de comandes, i no utilitzant l'expedient quan hi hagi demanda de fabricació. Com va succeir en l'ERO del 2008, en el qual va haver mesos que no va ser utilitzada aquesta regulació laboral, atès que no hi ha acord amb el comitè d'empresa per a una major flexibilitat que la qual hi ha actualment en l'empresa.

D'altra banda ens trobem en un procés de Modificació Substancial de les Condicions de Treball, art.41 de l'Estatut dels Treballadors, en el qual l'empresa pretén una Modificació del sistema d'import de la prima de producció, presentat al novembre del 2008. És a dir canviar el sistema que hi ha avui dia implantat en l'empresa del variable que es vènia cobrant actualment, però sense presentar tots els cronometratges i les tasques assignades a cada màquina, aquest sistema nou de prima s'està portant a terme des del 1 de gener de 2009. Tenint resultats nefastos principalment per la mala organització i la nul·la planificació que tenim a causa de una falta de materials per a la fabricació en les línies de l'empresa, unit a altra sèrie de factors que fan que percebem un salari variable inferior al percebut mesos enrere.

Secció Sindical CGT ACC Spain

cgtsabadell.blogspot.com/