CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Accident molt greu d’un treballador d’una subcontracta de Telefónica després de patir una electrocució.

Dijous, 6 novembre, 2008

El treballador pertanyent a la subcontracta de telefònica AGEFREC - GRUP DALKIA es troba ingressat molt greu, entubat i amb ventilació mecànica a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Deu a Manresa, després de sofrir una descàrrega elèctrica que li ha produït perduda de sang i perduda de coneixement. No se sap com temps va transcórrer entre la descàrrega elèctrica i el termini en què va ser trobat per treballadors de telefònica, ja que el mateix estava realitzant la feina en solitari i no sabem a què hora va sofrir la descàrrega.

La CGT portem denunciant temps a l’empresa Telefónica i a les subcontractes d’aquesta, que s’incompleix constantment la legislació en matèria de prevenció de riscos i la normativa interna de l’empresa; en aquest tema en concret on es recull que les feines que es realitzen amb risc elèctric s’han de realitzar acompanyats i no en solitari segons el ACTA363/ANEXO-38 com a mesura preventiva de possibles accidents, ja que d’aquesta manera un treballador pot auxiliar a un altre segons consta en el . R.D 614/2001, BOE núm. 148 ANNEX III. Treballs en tensió A. Disposicions generals punt1, en la legislació vigent referent a la protecció de la salut i seguretat dels treballadors davant el risc elèctric.

La CGT denunciem que accidents d’aquest tipus ja han succeït en les subcontractes de Telefónica, i que l’últim d’ells produït a Saragossa el 24/09/2008 va tenir com a conseqüència la mort d’un treballador d’una subcontracta.

Sabem que aquestes morts són el peatge que els treballadors paguem quan s’estalvien inversions en matèria de prevenció, malgrat deixar els serveis per a empreses que any rere any obtenen grans beneficis encara que aquests es cimenten amb la sang dels que treballen.

CGT Telefónica Barcelona.

Dimecres 5 de novembre de 2008.