CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Accident mortal a la planta de Seat de Martorell

Dimarts, 24 abril, 2018

A 4 dies del dia mundial de la Seguretat i la Salut, a l'empresa que ven menjar saludable i premis per la seva vigilància de la seguretat, acabem de tenir un accident mortal a la planta de Seat de Martorell.

Un company subcontractat de Ecosil, per Acciona, que treballava en els jardins de la fàbrica ha caigut per un terraplè de més de 15 metres, al costat de la talladora de gespa que conduïa. Encara que va ser traslladat a Bellvitge, després d'hores d'intervenció, va morir per les gravíssimes ferides que li va produir la caiguda.

Els bombers i l'ambulància van tenir grans problemes per sortejar els cotxes aparcats incorrectament a la zona del sinistre. Deficiències que han estat denunciades reiteradament per la CGT.

El company Candit, va rebre les instruccions d'ús de la màquina d'un altre company, el passat dissabte i 48 hores més tard es produïa l'accident.

La concatenació de subcontractes és un dels factors que influeixen en aquests accidents. Des de la CGT condemnem aquesta pràctica habitual en les grans empreses que dilueixen responsabilitats i acaben amb incompliments greus en matèria de Seguretat i Salut que acaben, com en aquest cas, amb la mort d'una persona en el seu lloc de treball.

Igualment, l'estalvi constant de mà d'obra per a major benefici dels accionistes de Seat que sempre ha fet cas omís de la nostra exigència de contractar la plantilla necessària per reparar, entre setmana, els cotxes que queden pendents d'alguna peça. D'aquesta manera els bombers van haver de passar amb la persona accidentada entre cotxes aparcats en llocs prohibits per la mateixa empresa.

La CGT seguirem denunciant i lluitant contra la subcontractació per la precarietat i la inseguretat que comporta i contra les polítiques laborals de les empreses que prioritzen els seus beneficis a la vida dels que treballem cada dia.

Secció Sindical CGT-Seat
24 d'abril de 2018