CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acció sindical simultània a Barcelona, Mallorca i Menorca, per la readmissió de Diego Moyà, acomiadat per KALISE MENORQUINA

Divendres, 18 desembre, 2009

Mallorca 1

Dimecres dia 16 de desembre, des de la CGT-Balears i la Federació Local de CGT Barcelona, hem dut a terme una acció sindical conjunta, davant les instal·lacions de l'empresa de gelats KALISE MENORQUINA. L'acte ha consistit en concentracions simultànies a Santa Perpètua de la Mogoda (Barcelona), Palma (Mallorca) i Alaior (Menorca). Adjuntam fotos dels tres actes.

Aquesta acció té una importància capdal. Perquè no només és en defensa d'en DIEGO MOYÀ i del seu lloc de feina. Ho és també contra la immoralitat i la injustícia que suposa acomiadar treballadors al·legant motius de salut, com ha estat el cas. Una vegada més, la CGT ha respost de l'única manera que sabem fer: solidàriament, i fent palesa la nostra norma: contra la injustícia, recolzament mutu; si ens toquen a un o una, ens toquen a tots i totes.

Hem de donar-vos una altra bona notícia: El nostre company ABDOU DIOP, acomiadat pels mateixos motius per la Fundació Deixalles (qui ho anava a dir) HA ESTAT READMÈS, després de guanyar judicialment la improcedència del seu acomiadament. La readmissió d'Abdou situa una passa més a prop la de Diego, davant el Jutjat del Social. Però no ham de baixar la guàrdia ni relaxar-nos des de la lluita sindical. En un país on és legal l'acomiadament lliure, la improcedència d'un acomiadament no garantitza la readmissió del treballador/ra agredit. D'aquí que és molt important continuar amb la vigilància i l'acció sindical, perquè els empresaris sense escrúpols s'ho pensin dues vagades abans de tornar a agredir a treballadors, com ho ha fet Kalise Menorquina.

També tenim un altre motiu de satisfacció: aquesta és la primera acció coordinada de la CGT-BALEARS amb els nostres companys de la CGT de BARCELONA, als qui agraïm la seva generositat solidària, tot d'una després de la unificació de les nostres respectives revistes "CATALUNYA" i "PAPERS". Aquest acte ens apropa una mica més i, sobretot, potencia per a tots i totes, de cara al futur, la millor eina que tenim, la CGT.

PROU DE REPRESSIÓ !!

DIEGO READMISSIÓ !!.

Salut per a tothom.

CGT de les Illes Balears


Crònica de la CGT de Barcelona

La CGT de Barcelona ha realitzat una concentració en solidaritat amb el company Diego, acomiadat en l'empresa Kalise-Menorquina de Palma de Mallorca. Durant 2 hores hem estat a la porta dificultant l'entrada i sortida de camions manifestant contundentment que fins que no fóssim rebuts per un responsable de l'empresa no ens n'aniríem. Han fet la seva aparició els piquets de la patronal és a dir els Mossos d´Esquadra, per "posar ordre", però el seu ordre no és el nostre.

Finalment, s'ha accedit a les instal·lacions i hem mantingut una conversa amb el President de Comitè d'Empresa (UGT) que ens ha comunicat que desconeixia que s'hagués acomiadat a ningú a les Balears. Ara ja no poden al·legar ignorància.

La CGT de Barcelona ens comprometem a continuar mostrant la nostra solidaritat amb els companys de Palma i a realitzar les concentracions que considerin necessàries fins a la readmissió de Diego.

Carlos Navarro,
Relació amb els mitjans de Comunicació de CGT Barcelona