CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acció unitària als barris contra els acomiadaments a Caprabo: divendres 23 a les 18h davant dels supermercats

Diumenge, 18 desembre, 2011

model octaveta

A la trobada laboral que es va celebrar el dia 30 de novembre a Barcelona, van assistir diverses companyes i companys de Caprabo que han estat acomiadats per la seva activitat sindical combativa.

En solidaritat amb elles i contra les pràctiques caciquils de l’empresa, que també està prenent mesures arbitràries contra les treballadores i treballadors que tenen reducció de jornada per maternitat/paternitat, diversos barris repartirem octavetes davant les portes dels supermercats, aprofitant l’afluència per les festes de Nadal.

A Sants: ens trobem al Caprabo que hi ha a Carretera de Sants (metro L5 BADAL) a les 18h.

A la Vila de Gràcia: TOTES AL CAPRABO DE BALMES-TRAVESSERA DE GRACIA A LES 19H.

Podeu veure el mapa amb el llistat de centres de Caprabo anant a: www.caprabo.com/web/cat/conoce_tucaprabo.html

Busca el de la teva localitat.

Si ens toquen a una ens toquen a totes!

Grup Laboral de l'Assemblea de Sants.

La Assemblea la Vila de Gràcia

http://laboralsants.wordpress.com/2011/12/15/accio-unitaria-als-barris-contra-els-acomiadaments-a-caprabo-divendres-23-a-les-18h-davant-dels-supermercats/


A més col.lectius feministes, juntament a les companyes de Caprabo faran una acció pròpia.

També s'han convocat concentracions al Caprabo/Eroski de Calafell, Complex Mas Mel, al costat del Cinemes de Segur de Calafell, a les 19h. per CGT Baix Penedès i l'Assemblea de Joves de Calafell, i a Vilafranca del Penedès, al Caprabo Sant Julià (Jaume Balmes 11), a les 19h. per part de CGT Alt Penedès i Endavant Penedès.


CAPRABO-EROSKI ESCANYA ALS I LES TREBALLADORES

Els supermercats Caprabo-Eroski pertanyen a la Corporación Mondragón. Malgrat que la Corporación Mondragón va triplicar els beneficis de l'any anterior (178 milions d'euros el 2010) i Caprabo va augmentar-los un 33% (17,4 milions d'euros el 2010), els i les treballadores han vist com l'empresa provava d'eliminar el conveni col·lectiu Caprabo-Catalunya, congelava els salaris o els impedia fer reducció de jornada per tal de conciliar vida laboral i personal, amb la intenció d’empitjorar les condicions laborals dels i les treballadores i augmentar encara més els beneficis. I, quan han provat d'alçar la veu per defensar els seus drets, com han fet les persones afiliades a la CGT amb i sense responsabilitats sindicals, la resposta de l'empresa ha estat l'acomiadament.

Això doncs, mentres aquestes empreses acumulen beneficis multimilionaris, les condicions de la majoria dels i les treballadores dels supermercats tenen uns salaris que no superen els 800 euros al mes, reduint-se fins a 600 euros en el cas de les dones que treballen en jornada reduïda. És a dir, uns salaris de misèria que dificulten el poder viure dignament.

Ara, insatisfets amb els beneficis de l'any passat, Caprabo vol aplicar un nou sistema de treball que permeti reduir la plantilla vora 1.200 treballadors i treballadores (de les que més de 1000 seran dones), perjudicant no només als i les acomiadades sinó al conjunt del personal, que haurà de treballar sota condicions més dures. Aquesta retallada de personal es produeix a més en un moment d'intensa crisi en què les dificultats per trobar una nova feina són enormes i les previsions de cara el 2012 són d'un augment espectacular de serveis bàsics com ara el gas, l'aigua o els transports públics i d'unes retallades en els serveis socials que perjudiquen greument l'economia de les conjunt de les classes populars i, molt sensiblement, de les dones de la classe treballadora, que no trobaran feina al mercat laboral i seran obligades a treballar només a la llar sense salari, amb risc d´exclusió social o dependents de nou del salari del marit, sense salari propi ni projecte de vida propi.

PROU ACOMIADAMENTS PER DEFENSAR ELS DRETS LABORALS!

READMISSIÓ IMMEDIATA DE TOTES LES PERSONES ACOMIADADES I RETIRADA DE LES SANCIONS!

DEFENSEM EL NOSTRES DRETS!!!

SOLIDARITAT FEMINISTA. CAP ACOMIADAMENT SENSE RESPOSTA.