CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acomiadat el delegat de CGT a Maymo per reclamar el seu salari

Dissabte, 12 març, 2011

El passat 8 de març l'empresa Maymo Tarragona SL -dedicada al muntatge- va acomiadar al delegat sindical de CGT i membre del comitè al·legant que havia actuat de mala fe al reclamar les diferències salarials fixades en el Conveni del metall i l'Acord de millores signat pel comitè d'empresa i la mercantil l'any 2008. Nicasio Malde ha estat acomiadat sense dret a indemnització ni liquidació. Aquesta és la tercera vegada que l'empresa procedeix a acomiadar-lo de forma disciplinària. El primer cop, les mobilitzacions dels treballadors van obligar l'empresa a readmetre'l i el segon, l'any passat, Malde va guanyar el judici que declarava el seu acomiadament nul, per la qual cosa Maymo va haver de reincorporar-lo al seu lloc de treball.

El passat mes de setembre el Jutjat Social núm.3 de Tarragona va reconèixer que l'empresa devia a Malde 2.778,9 € en concepte de diferències salarials a causa de la falta d'abonament de la mitja dieta i el quilometratge. Sorprenentment, l'administrador de Maymo Tarragona SL, Vicente Úbeda Ornaque, no va recórrer la sentencia davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per la qual cosa aquesta ha adquirit fermesa i es troba en fase d'execució. Tot i això, l'empresa no ha abonat aquesta quantitat al treballador i ha procedit al seu acomiadament argumentant que no tenia que haver reclamat els salaris deixats de percebre.

La conducta de Maymo Tarragona S.A. suposa una fragant vulneració del dret fonamental a no ser acomiadat per reclamar un dret legítim, com és el de percebre el salari marcat en el conveni i els acords entre representants de treballadors i l'empresa. A més, aquest acomiadament infringeix també el dret a la tutela de llibertat sindical i és una clara acció de represàlia contra el delegat LOLS per exercir la seva activitat sindical.

Maymo Tarragona SA, que també ha sancionat a un altre afiliat de CGT, Alejandro Miras Enyores, amb una suspensió de sou i feina de 21 dies pel mateix motiu, presta serveis a Ercros, Aiscondel, Poliglas i Aragoneses - entre d'altres- i ha estat sancionada pel Ministeri de Treball per una infracotització de més de 1.600.000 € ja que no abonava la cotització dels salaris a la Seguretat Social. Contra aquest acomiadament, el delegat LOLS i membre del comitè interposarà la corresponent demanda judicial, exigint una indemnització per danys i perjudicis, i iniciarà una campanya amb la finalitat de ser readmès al seu lloc de treball en les mateixes condicions.

www.pobleviu.cat/index.php?id_categoria=10&madre=7&id_noticia=1682

>>> Adjuntem comunicat de CGT Tarragona.

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció