CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ACOMIADATS DOS DELEGATS DE LA CGT EN SITEL BARCELONA

Dilluns, 16 juliol, 2007

El passat 27 de de juny l'empresa de Telemàrqueting Sitel a Barcelona va presentar expedient disciplinari al company Alexis, membre del Comité d'Empresa de la CGT. Dies després, va fer el mateix amb el company Sergio, que a més és el secretari general de la Secció Sindical.

En l'expedient es plantejava la presumpta comissió d'una falta molt greu per causar desperfectes en edificis de l'empresa i inutilitzar instal·lacions de la mateixa tipificada en l'art. 68.5 de l'indigne Conveni Col·lectiu de Telemàrqueting.

La realitat és que des de la creació de la Secció Sindical s'ha anat reclamant a la direcció de Sitel un local sindical per a la realització de les tasques inherents del nostre sindicat. La negativa de l'Empresa va ser rotunda, “sense representació en el Comité no hi hauria local”. Dit i Fet, convoquem eleccions parcials on la CGT va aconseguir 2 delegats. L'empresa va continuar amb la seva negativa i es va presentar denúncia davant de la Inspecció de Treball.

A pesar dels requeriments de la Inspecció de Treball a l'empresa, la CGT va continuar sense disposar de local sindical. Es van convocar eleccions totals i la CGT va obtindre 7 delegats, resultats que reflecteixen la magnífica feina dels nostres companys a Sitel.

Com no disposaven de local, la Secció Sindical va organitzar les seves permanències setmanals enfront del centre de treball muntant un “xiringuito" al carrer. Ni encara així, a Sitel se li ha caigut la cara de vergonya. En data d'avui, els companys continuen atenent als/les treballadors/es al carrer.

Malgrat els reiterats incompliments de l'empresa, la Inspecció de Treball no va resoldre la problemàtica del local. Va haver-hi canvi d'inspector i a començar de nou…. Així que després de més de nou mesos d'espera, els companys de Sitel van prendre la decisió d'habilitar dos locals buits i sense ús en l'empresa. No va haver-hi destrosses ni danys, sinó l'exercici d'un dret negat reiteradament.

Aquest és el motiu de l'expedient contradictori que ha finalitzat amb la comunicació d'acomiadament per a Alexis i Sergio. Aquest últim es troba de vacances des que es va iniciar tot el procés i no ha rebut per tant cap comunicació per part de l'empresa.

S'han sol·licitat reunions amb els responsables de Sitel i els serveis jurídics ja compten amb tota la documentació necessària per a interposar la corresponent demanda.

Us demanem el vostre suport i solidaritat per a poder enfrontar-nos a aquest conflicte. Per això, s'ha previst un compte de solidaritat per a afrontar les despeses derivades de la defensa jurídica així com l'ajuda econòmica perquè els companys puguin subsistir fins que es regularitzi la seva situació en l'INEM, fins que no siguin readmesos.

El compte en què podeu col·laborar és: 2100-0647-90-0200229088
(No oblideu indicar qui realitza l'ingrés i com a concepte ACOMIADAMENTS SITEL)

S'han previst diferents actes per a exigir la readmissió immediata dels dos companys. Les coordinadores de la campanya de readmissió són Lucía, membre del Comité d'Empresa de la CGT a Sitel (653 033 174) i Laura, delegada de Atento i Secretària d'Organització de la Federació Local de la CGT de Barcelona (93 310 33 62 / 676 43 11 22 / 617 504 299).

La relació de mobilitzacions i actes previstos inicialment podeu consultar-los en el Sindicat de Transports i Comunicacions de Barcelona i en la mateixa Federació Local.

PROU REPRESSIÓ SINDICAL A SITEL BARCELONA !!!
READMISSIÓ JA !!!

Attached documents