CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acomiaden el delegat de CGT a Babcock Montajes SA de Tarragona

Divendres, 7 gener, 2011

El Delegat de Personal de CGT i Delegat de Prevenció, Samuel Ortega Caballero, ha estat acomiadat de l'empresa BABCOCK MONTAJES SA.

ANTECEDENTS:

1) Que des que va presentar una denúncia a Inspecció de Treball en data 27.10.09, pel que ens van citar a compareixença en data 13.11.09, el resultat de la qual va ser que VAN SANCIONAR a l'empresa per INFRACOTITZACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL, informe emès el 15.12.009, va estar sotmès a una persecució total i vigilància extrema.

2) Que en data 26.05.10 li van posar una sanció per l'exercici de la seva activitat sindical i que està impugnada judicialment però que donada la lentitud del sistema judicial encara no s'ha assenyalat ni data de judici.

3) Que en data 09.09.10 va presentar una queixa sol·licitant les nòmines dels treballadors per a comprovar els imports pagats en concepte de ½ dieta i Plus desplaçament Mobilitat i per a presentar-los en Inspecció de Treball per falta de cotització a la Seguretat Social.

4) Que, com represàlia, en la nòmina d'octubre-2010 l'empresa va deixar de pagar la ½ dieta i el Plus Desplaçament Mobilitat únicament al Delegat de Personal.

5) Que en data 24.11.10 va presentar una queixa sol·licitant per escrit informació de les hores extraordinàries que es realitzaven en l'empresa, en virtut de l'art. 29 del Conveni.

6) En data 13.12.10 li van obrir expedient contradictori: a) per denunciar que responsables de l'empresa havien AIXECAT REPETIDAMENT A UN TREBALLADOR DES DEL TERRA A UNA ALTURA DE DIVERSOS METRES AMB UNA CORRIOLA DINTRE D'UNA CALDERA. I que segons l'empresa es tractava d'una broma. b) per un anònim sense signatura que segons l'empresa l'ha fet el nostre delegat i està penjat en un tauler d'anuncis tancat amb clau al que únicament té accés l'empresa. c) Per una sèrie d'actes vandàlics imaginaris.

7) En data 30.12.10 l'acomiaden per l'a) i b) i es retracten del c) perquè diuen no tenir proves.

8) L'empresa ja li va dir que l'anaven a acomiadar encara que perdessin el judici.

Campanya de suport i solidaritat:

*ENVIAMENT MASSIU DE FAXOS amb el text que considereu oportú o sinó el típic: "PROU DE PERSECUCIÓ SINDICAL CONTRA ELS DELEGATS DE CGT"

Núm. de fax BABCOCK MONTAJES SA: 944.170.700

Federació Local CGT Tarragona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció