CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acord ERO Citibank: Motius d’oposició que formula CGT

Dilluns, 1 agost, 2011

Després del Acord d'ERO hagut dijous passat a Citibank, entre l'empresa i els sindicats CCOO i UGT, i les tergiversades notes de premsa emeses per aquests signants, la representació de CGT (20% en el banc) vol donar a conèixer els motius pels que rebutja aquest acord.

• EI sindicat CGT, segons les seves resolucions congressuals confederals no signa acords laborals que incloguin acomiadaments en empreses, o grups empresarials, que obtenen beneficis. Aquest el cas de Citigroup, i les seves empreses, que registren multimilionaris beneficis, i els seus directius perceben altíssimes retribucions.

• EI ERO no es justifica per causes econòmiques, ja que no comporta un pla de viabilitat amb una reactivació del negoci a Espanya, que segueix inclòs a CitiHolding, la part a eliminar de la Corporació. Per tant l'ERO és una mesura ineficaç.

• EI ERO tampoc es justifica per raons organitzatives, en afectar exclusivament a la plantilla de nivell salarial mitjà-baix, i deixar fora expressament als directius (12% del cens), que continuen percebent multimilionàries retribucions.

• No s'articula cap garantia per fer efectiva la voluntarietat de l'empleat per causar baixa en l'empresa.

• Part del cost de l'ERO el donarà més suport al erari públic, en articular l'extinció de contractes per prejubilació com acomiadaments a través de la Seguretat Social. Es tracta per tant, d'una mesura de reducció de costos d'una rica multinacional nord-americana, que s'aprofita de l'esforç tributari del poble espanyol.

Finalment, aquest sindicat deixa constància que CCOO i UGT, sindicats als quals Citibank ha pagat altes sumes de diners per signar anteriors acords de reestructuració de plantilla en aquesta entitat, es neguen a realitzar un referèndum entre els treballadors afectats que deixi constància de la seva conformitat o rebuig a aquest Acord final d'ERO.

Secció Sindical CGT Citigroup

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció