CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acord sobre l’expedient de regulació a l’empresa Inoxfil d’Igualada

Divendres, 14 setembre, 2007

DIARI D´IGUALADA

ACORD SOBRE L' EXPEDIENT DE REGULACIÓ A L' EMPRESA INOXFIL

14 de Setembre de 2007
E.R./Igualada

Un total de 46 dels 58 treballadors d' Inoxfil que ahir van assistir a l'assemblea general van acceptar el preacord al qual el comitè i la direcció de l' empresa havien arribat dimarts sobre l' expedient de regulació temporal que afectarà 93 persones, que es quedaran sense feina durant 30 dies.

Inoxfil va iniciar, dimarts de la setmana passada, les negociacions amb els treballadors sobre l' expedient de regulació d'ocupació temporal desencadenat a causa de la davallada de la producció. El responsable de recursos humans, Antoni Crespí, va manifestar que el preacord ha obligat les dues parts a cedir però considera que és un bon acord.

Des del comitè, José Blanco, de la CGT, assenyala que dels 172 empleats que té actualment Inoxfil, la mesura finalment afectaria 93 persones, una xifra lleugerament inferior a les 126 que s' apuntava en un primer moment.

Treballadors d’Inoxfil ja es van manifestar l’estiu passat a Igualada

La suspensió dels contractes durarà 60 dies a partir de l'1 d' octubre. Els 93 afectats es dividiren en dos grups. Se suspendrà de contracte durant 15 dies el primer grup, després 15 dies més el segon, de nou 15 dies el primer grup i finalment 15 més el segon. D' aquesta manera, els 93 treballadors passarien 30 dies sense treballar.

L' empresa completarà el 100% del salari. L' expedient no afectarà els majors de 50 anys, com tampoc les persones a les quals els venç el contracte durant el període de suspensió, a qui la direcció s' ha compromès a contractar de nou si té més feina. A més, han aconseguit una millora en la prima per producció.

Els problemes de la firma dedicada a la fabricació de filferro d' acer inoxidable no són recents. Inoxfil ja va haver de presentar, l' any 2005, un expedient de suspensió temporal de contractes de 152 treballadors durant tres setmanes repartides entre els mesos de maig, juny i juliol a causa d' una davallada de les comandes a l' estiu.

Els problemes van ressorgir l' estiu del 2006 davant la pressió dels empleats que reivindicaven diverses millores laborals. Després de catorze dies de vaga, direcció i treballadors van arribar a un acord, no sense la intervenció del Departament de Treball.

Inoxfil, del grup Acerinox, era una de les empreses amb més facturació de la comarca de l' Anoia. El 2002 figurava entre els grups empresarials més importants de Catalunya segons un estudi de l' empresa Dun and Bradstreet (D&B) i el Centre d' Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) i era la tercera empresa de l' Anoia en facturació, només per darrere de Vives Vidal i la Corporació Valls.