CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acta de la III Assemblea de Barcelona. Continuïtat de la vaga del 29-S

Dimarts, 19 octubre, 2010

Acta III Assemblea de Barcelona realitzada el 14 d'octubre 19h a la Plaça Osca (Sants)

Assistència: 350

Ordre del dia:

1.- Valoració

2.- Propostes de continuïtat

- 1.- Valoració. Comitès locals:

* Barceloneta: un barri sociològicament difícil de mobilitzar actualment, però hi ha molts ànims de continuar la lluita engegada.

* Diagonal- Zona universitària: èxit total, i molta més gent de l’esperada. Pròxima reunió: dimarts 19 a les 19h als Menjadors Universitaris.

* Gràcia: piquet massiu nit i matí. Èxit. Pròxima assemblea: 25 d’octubre a les 19h a Plaça Revolució.

* Sant Andreu: èxit. Pròxima assemblea: 21 d’octubre a les 19h.

* Casc Antic: bons piquets.

* Poble Sec: l’assemblea de barri reforçada amb el punt d’inflexió de la Vaga General. Moltes ganes de continuïtat. Retenció a Mercat de Sant Antoni (identificacions).

* Sants: el piquet més repressiu. Èxit i ganes de continuïtat.

* Poblenou: es van superar les expectatives. Unió amb treballadors del 22@.

* Raval: Una detenció marcada per la brutalitat policial. Molta gent i molta feina feta.

* Nou Barris: bon treball previ va fer que fos exitós el dia de la Vaga General.

* Mataró: forta repressió. 6 detingudes. Ja estan arribant multes. Ens seguiran informant.

* TMB Autobusos: valoració molt positiva si tenim en compte les expectatives inicials. Només van sortir els serveis mínims.

* Papers per Tothom: falta enfortir la unitat entre treballadors i treballadores, però valoren la Vaga General com a èxit. Repressió més dura als immigrants. A tenir en compte la solidaritat de classe. Proposta de grup legal dins l’Assemblea de Barcelona.

* Campanya contra la Crisi: èxit i sorpresa. Enfortir l’assemblea de Barcelona, perquè és una bona estructura per avançar. Felicitats a toes les que vam participar en les mobilitzacions prèvies i del dia de la vaga. Per la continuïtat.

* Intentar recuperar les bases de CCOO i UGT combatives el dia de la Vaga General. Proposta de enfortir la comissió d’extensió als centres de treball.

- 2.- Propostes de continuïtat:

* Dimarts 19 d’octubre a les 12h al Col·legi de Periodistes: Roda de premsa per presentar el Manifest de Professors i Professores Universitàries: Diguem Prou a la criminalització dels moviments socials!.

* Comitè Contra les Retallades Socials de Sants: Proposta Enquesta Obrera per veure índex de precarietat. Preparen contingut sobre les pensions, per avançar-nos a la Llei de Reforma de les Pensions. Convocatòria: els dilluns a les 19h al Centre Social de Sants (Onzinelles, 30).

* Comitè Diagonal – Zona Universitària: unió estudiants-treballadors i treballadores. Proposta de cadascuna pengi als seus balcons una pancarta: “No som antisistemes, som anticapitalistes”. Anar treballant dur i juntes per poder fer una Vaga General a Barcelona, a mig termini.

* Campanya comunicativa: “No volem pagar la seva crisi” + blog Assemblea de Barcelona. Pancarta informativa a la plaça del poble del barri. Xapes, Samarretes. Encartellar les nostres reivindicacions en campanya electoral. Creació comissió de propaganda i comunicació.

* Proposta de Grup Extensió Empreses. Motius: difícil tornada treballadores al pacte social CCOO i UGT, impulsar continuïtat lluita i eina per coordinar les lluites obreres. Grup per reunir-se amb comitès empresa i sindicalistes de base.

* Acte crític-festiu en campanya electoral. 25 de novembre. Quan i com ho decideixin els comitès locals.

* Assemblea pels Drets Socials de Gràcia: 13 de novembre cada barri va amb columnes des del seu barri cap a Plaça Catalunya per fer manifestació/concentració unitària. Potenciar Punts d’Informació Laboral als barris que no n’hi ha. Calendari/Pla de treball a cada barri.
Assemblea el 25 d’octubre a les 19h a Plaça Revolució.

* Moviment del 25: proposen que els continguts generats en l’ocupació del Banc de Descèdit siguin traslladats als comitès de barri. Apostar per comitès locals, cooperativisme i ajuda mútua.

* Creació grup legal dins l’AB.

* El sindicalisme alternatiu està treballant conjuntament a diversos centres de treball per forçar amb reivindicacions concretes i el tema dels convenis col·lectius.

CONSENS:

* Totes les propostes sobre comunicació i propaganda, extensió als barris i als centres de treball i donar resposta a la situació legal es traslladen als 4 grups de treball: comunicació, extensió barris, extensió empreses i legal el DIVENDRES 22 D’OCTUBRE A LES 19H A LA CASA DE LA SOLIDARITAT.

* Els comitès locals preparen pla de treball de continuïtat de la lluita per valorar pròximament.

* 7 de novembre participem en els actes contra la Visita del Papa i fem difusió del 13 de novembre.

* 13 DE NOVEMBRE A LES 18H MANIFESTACIÓ A PLAÇA CATALUNYA: Contra les retallades socials. Els barris surten en columnes cap al centre de la ciutat. Contingut: Pensions, banca i partits polítics. Continuïtat de la lluita.

* A finals de novembre acció critica- festiva per treballar als barris i a les comissions de treball.

* La lluita continua fins a aconseguir una 2ª Vaga General a Barcelona.

Assemblea de Barcelona

http://assembleadebarcelona.wordpress.com/