CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acte de protesta contundent contra la privatització d‘ATLL, els acomiadaments i la mala gestió, i en favor d’una gestió transparent i pública

Dissabte, 26 novembre, 2011

Companys i companyes,

El Govern de la Generalitat ha posat en marxa els mecanismes per privatitzar l’empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL) amb l’excusa de què no hi ha diners per pagar el deute.

Durant 6 anys, ATLL s’ha dedicat a fer obres faraòniques destinades a ser l’alternativa al controvertit PHN. Ara, de tot això el que ens queda és un deute de més de 600 milions d’euros; una tarifa que caldrà augmentar-la més d’un 20% cada any per cobrir despeses i unes instal·lacions que funcionen al mínim necessari per tal de què no s’espatllin.

Al mateix temps, 23 membres del Consell d’Administració d’ATLL, responsables de tot aquesta gestió, s'embutxaquen un sobresou de més 115.000 euros l’any en concepte de dietes i la despesa anual pels esmorzars que ATLL els brinda a cada reunió pot pagar la factura de l’aigua d’un any a tres famílies. Pel que fa als directius d'ATLL, des de la creació de l'empresa a l'any 1990 mantenen els seus privilegis: targetes vises, cotxes d’empresa, benzina, telèfons d'última generació, dinars, etc..

Els/les treballadors/es de l’empresa, en els últims tres anys, hem suportat l’incompliment del conveni col·lectiu, patit reestructuracions innecessàries i baixades de salari. L’últim any a més a més, s’han eliminat 26 llocs de treball. L'externalització de tasques pròpies dels treballadors i treballadores no s’ha resolt i continuen prorrogant amb empreses aquestes feines. La redacció i l’assessorament dels plecs per a la privatització, fet a dit, costarà a l’erari públic 90.000 €. En aquesta situació crítica CCOO i UGT estan en converses amb l'empresa, marginant a la CGT perquè saben que nosaltres no pactarem cap acomiadament ni cap retallada dels nostres drets.

La privatització del servei de l'explotació suposarà pels ciutadans i ciutadanes que haguem de pagar, a més, el benefici industrial de l'empresa privada i serà causa d’exclusió social per aquells que no puguin pagar la factura.

La Secció Sindical de CGT a ATLL portem molts anys en lluita defensant els lloc i de les condicions de treball i denunciant l'ocultisme en la política de la gestió de l'aigua per això hem patit persecució sindical, assetjament, etc.

Per tot això, aprofitem la reunió del consell de administració (polítics i consellers) que es farà aquest dia a les instal·lacions de l’empresa a Sant Joan Despí, per a fer un acte de protesta contundent contra la privatització d‘ATLL, els acomiadaments i la mala gestió, i en favor d’una gestió transparent i pública.

Salut i Acció.

Secció Sindical CGT ATLL

>>> CONVOCATÒRIA: Dimecres, dia 30 de novembre, es disposarà d’un autocar.

SORTIDA DE L'AUTOCAR: de 08:00 a 08:30 de Plaça Ramon Berenguer de Barcelona. Metro Jaume I.

Es important que confirmeu la reservar de places.

Les reserves les podeu fer a centraleta: 93.310.33.62 i a Tonyi 651.62.65.88

US PREGUEM SIGUEU PUNTUALS

SINDICAT D’ENERGIA, MINERIA, QUÍMICA I AFINS DE CGT BARCELONA. FEDERACIÓ ESTATAL DE SINDICATS DE LES INDUSTRIES QUÍMIQUES (FESIQ)

Attached documents