CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Acte d’homenatge al lluitador anarquista Josep Lluís Facerias, el 30 d’agost a Barcelona

Divendres, 29 agost, 2014

DIA: DISSABTE 30 D’AGOST 2014 a les 20h.

LLOC: Plaça de las Madres de la Plaza de Mayo
Metro: L4-Llucmajor. Bus: 47, 32, 51. Barcelona

Josep Lluìs Facerías, alies Face o Petronio. Lluitador anarquista nascut a Barcelona el 6 de gener de 1920 i mort en combat a la mateixa ciutat el 30 d’agost de 1957.

Als 16 anys, el 1936, es va afiliar a la CNT i a les Joventuts Llibertaries del barri de Poble Sec de Barcelona.

A la revolució de juliol del 36, després de viure els moments insurreccionals dels primers dies, va partir cap a l’Aragó amb la Columna Ascaso. Allí va lluitar tota la guerra fins que va ser capturat el 1939.

Va restar empresonat per la dictadura militar fins 1945. Alliberat, es va incorporar a la CNT, organització que l’acabarà abandonant per la seva activitat armada, mentre treballava com a cambrer i caixer en un restaurant. El temps lliure de que disposa el dedica a l’activitat clandestina anarquista, essent un dels membres mes actius a les accions i a la organització de les JJ.LL. de Barcelona, les quals tornen a publicar “Ruta”, el seu diari portaveu.

El 1947, després d’estar pres de nou a la presó Model i convençut de que la lluita armada era la manera mes efectiva de lluitar contra el règim i l’expropiació la forma més ràpida d’obtenir diners com a suport al moviment anarquista i als militants presos i als seus familiars més necessitats, va formar un grup guerriller, realitzant la seva primera acció: un atracament a la fabrica Hispano-Olivetti. No sera el darrer.

Després de tenir contra les cordes al franquisme durant una dècada, mor el 30 d’agost de 1957, assassinat per la policia a l’encreuament dels actuals passeigs Verdum i Urrutia amb el carrer Pi i Molist de Barcelona.

El recordem a ell per recordar també a tots els lluitadors anònims que van combatre, combaten i combatran a l’Estat i al Capitalisme, sota qualsevol regim que adoptin, va aquest homenatge.

ORGANITZA: MARXA DELS MAQUIS DEL BARCELONÈS

Hi haurà parlaments, actuacions musicals i lectura de poesia.

Més informació:

- WEB MARXA HOMENATGE ALS MAQUIS

- GRUP FACEBOOK MARXA HOMENATGE ALS MAQUIS


<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció