CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes a Barcelona al voltant de la visita del company Bruno Lima Rocha de la Federació Anarquista Gaucha (FAG) de Porto Alegre

Dimecres, 10 setembre, 2008

Cartell dels actes en format jpg (239.8 Kb)

Bruno Lima Rocha, militant de la Federació Anarquista Gaucha (FAG) brasilenya, participarà en un seguit d'actes a diverses ciutats de l'Estat espanyol, entre elles Barcelona, en una visita organitzada pel Grupo Solidaridad Libertaria de la CGT de Burgos.

A més, el company Bruno Lima mantindrà contactes amb organitzacions i col·lectius que gestionen ràdios lliures, webs, revistes, editorials... alternatives.

Hi ha una amplia participació de militants de la CGT tant en la comissió organitzadora com en les xerrades-debat.


Cartell dels actes en format jpg (239.8 Kb)
Cartell dels actes en format jpg (239.8 Kb)
- Dijous 18 de setembre de 2008

Xerrada-debat a l’Espai Obert (Violant d’Hongria 71) de Barcelona a les 17:30 h

Moviment llibertari: realitat, experiències, futur, coordinació internacional...

Ponents: Bruno Lima Rocha, Ferran Aisa (Ateneu Enciclopèdic Popular), Pep Cara (llibertari berguedà, editor d’"El Pèsol Negre" locutor de Ràdio Korneta, membre de l’Ateneu Terra i Llibertat i del Centre d’Estudis Josep Esther Borràs), Josep Maria Pi (llibertari terrassenc, militant de la CGT de Catalunya i dels moviments socials de Terrassa) i Bernardo Rodríguez (coordinador del Consell de Redacció de Polémica, revista llibertària, d’informació, crítica, pensament, ...).

Presenta i modera: Emili Cortavitarte

Documents de referència: Documento W. Gallarza y M. Tavares: material de trabajo para la formación teórica conjunta FAU-FAG i La anarquía como verdadera democracia de Rafael Cid al web: debatelibertario.blogspot.com/

Desenvolupament: després d’una breu introducció del moderador (5 o 10 minuts) cadascú dels ponents disposarà de 20 minuts per desenrotllar les seves posicions i aportacions. A continuació se donarà la paraula a les persones presents en la sala que vulguin intervenir.

- Divendres 19 de setembre de 2008

Xerrada-debat a l’Espai Obert (Violant d’Hongria 71) de Barcelona a les 17:30 h

El moviment sindical front al capitalisme actual: situació, experiències i lluites, incidència del neoliberalisme i la crisi econòmica...

Ponents: Bruno Lima Rocha, Saturnino Mercader (treballador d’Autobusos de TMB), Diego Rejón (treballador del Metall/Automoció), Laura Gómez (treballadora de Telemàrqueting), Albert Rodríguez (treballador de la Banca), companys/es de SAS, Roca, Ensenyament,...

Presenta i modera: Pepe Berlanga

Document de referència: Fundamentos del desarrollo capitalista de Desiderio Martín: debatelibertario.blogspot.com/

Desenvolupament: després d’una breu introducció del moderador (5 o 10 minuts) cadascú dels ponents disposarà de 10 o 15 minuts per desenrotllar les seves posicions i aportacions A continuació se donarà la paraula a les persones presents en la sala que vulguin intervenir.


Bruno Lima Rocha, militant anarquista brasiler de la Federació Anarquista Gaucha

Aquest mes de setembre, ens visitarà el company Bruno Lima Rocha, company anarquista brasiler, militant de la Federació Anarquista Gaucha (FAG - www.vermelhoenegro.org/fag ), politòleg, periodista i fins a fa uns mesos Secretari de Relacions Internacionals de la FAG. El company arribarà a l'Estat Espanyol el dia 14 de Setembre i s'anirà el 29 d'aquest mateix mes, estant previst que passi per Barcelona els dies dijous 18 i divendres 19 de setembre. Altres xerrades-debat tindran lloc a Madrid, València, Burgos, Sevilla, Marinaleda i Euskadi.

El company Bruno Lima Rocha és gaucho d'adopció i carioca d'origen, ja que va néixer el 14 de juliol de 1972 a Rio de Janeiro. Va iniciar la seva militància social i política l'any 1988, sent estudiant de secundària i, posteriorment, s'ha format en periodisme per la UFRJ (Universidade Federal do Rio de Janeiro) i Ciències Polítiques per la UFRGS (Universidade Federal do Rio Grande do Sul, amb seu a Porto Alegre, capital de l'Estat). En aquests moments és becari CAPES (1) en el curs de doctorat en ciències polítiques a la UFRGS, i concentra la seva tasca en les àrees dels moviments populars, organitzacions polítiques, anàlisi estratègica i l'estudi dels òrgans d'intel·ligència, la seguretat i la repressió. És l'autor del llibre "O Grampo do BNDES" (editora Sotese/2003) i la tesi "A Polícia Federal após a Constituiço de 1988" (PPG Política / UFRGS /2004)". El seu treball està sempre vinculat a les lluites populars del moviment gaucho i el con sud llatinoamericà. Edita una pàgina web de Estratégia & Análise (www.estrategiaeanalise.com.br), és membre de l'equip d'articulistes i analistes del Barômetro Internacional (http://barometro-internacional.org), i articles i col·laboracions seves sobre la situació social, econòmica i política del Brasil i el Con Sud, poden trobar-se en diverses pàgines de la Xarxa: www.rebelion.org,, www.alterinfos.org, www.paginadigital.com.ar, http://www.alainet.org, www.debatecultural.net, www.tribuna-popular.org, www.saltalibre.net, www.thepanamanews.com, www.aporrea.org, www.elmercuriodigital.es, ...

Compromès en la lluita pels interessos de les majories empobrides i les seves formes d'organització, tant a Rio Grande com a Brasil i en tota l'Amèrica Llatina, sota els principis de democràcia directa, lluita popular, la solidaritat i la independència de classe, és un destacat militant de la Federació Anarquista Gaucha de Porto Alegre (FAG), de la qual ha estat, com hem dit anteriorment, Secretari de Relacions Internacionals fins a fa uns mesos, i de l'anarquisme organitzat i inserit socialment d'Amèrica Llatina.

Aquesta visita es deu a una invitació realitzada pel grup Solidaridad Libertaria de la CGT de Burgos, en el marc de la seva activitat solidària i de treball en comú amb les organitzacions de l'esmentat anarquisme organitzat i inserit socialment d'Amèrica Llatina: Federació Anarquista d'Uruguai (FAU), Federació Anarquista Gaucha de Porto Alegre (FAG), Forum Nacional de l'Anarquisme Organitzat de Brasil (FAO), els companys argentins, etc.

El company és un dels autors del document titulat “Documento Wellintong Gallarza i Malvina Tavares: material de treball cap a la formació teòrica conjunta FAU-FAG” www.red-libertaria.net/pdfs/estructuras0507.pdf i vindrà a fer una gira per diferents ciutats de l'Estat Espanyol i si pot ser també alguna de Portugal i de França, amb la finalitat d'establir contacte amb companys/es anarquistes europeus i si pot ser amb organitzacions, i de passada debatre tenint en compte aquest document. No és un viatge propagandístic de la seva activitat, encara que és indubtable que durant la seva visita, i els debats en els quals intervingui, es parlarà de la mateixa.

Els companys anarquistes llatinoamericans, organitzats i inserits socialment (és necessari tenir en compte aquesta matisació, ja que els diferencia d'altres grups), des que es va crear SIL (Solidaritat Internacional Llibertària) han volgut debatre amb els companys d'altres regions del món, especialment amb els europeus. Aquest, és un dels motius del viatge. Així mateix, serà important que vegi que les condicions socials i polítiques són clarament diferents pel que els plantejaments dels uns i els altres necessiten matisacions segons la realitat de cada país, tenint en compte que l'actuació del capital globalitzat és la mateixa, però el desenvolupament arribat en una regió i una altra és molt dispar. També per a ells és un desig trobar una o diverses organitzacions anarquistes de referència, però aquest apartat ens sembla més complicat.

(1) CAPIS (Coordenaço de aperfeiçoamento de pessoal de nível superior) és un organisme de l'Estat brasiler, sota l'autoritat del Ministeri d'Educació, conegut per tres activitats principals: l'avaluació dels programes brasilers de postgrau, el pagament de beques i auxilis a investigadors i sobretot a estudiants de mestratge i doctorat, i la manutenció d'un Portal de Periòdics que inclou a més de 12.000 títols distints, la major part d'ells en anglès.

www.vermelhoenegro.org és el portal del FAO, Fórum do Anarquismo Organizado. Aquest és un element coordinador, de l'anarquisme organitzat com el seu nom indica, impulsat per la FAG, del que formen part la FAG, és clar, amb la seu federal a Porto Alegre, Estat de Rio Grande do Sul; Coletivo Anarquista Organizado de Sao Luís, Estat de Maranho; Coletivo Amazônida de Estudos Anarquistas de Belém, Estat de Pará; el Coletivo Anarquista Zumbi dos Palmares, Estat de Alagoas (CAZP); Grupo de Estudos Libertários Babilônia de Macapá, Estat de Amapá; Coletivo Pró Organizaçao Anarquista em Goiás de Goiânia, Estat de Goiás; Fórum do Anarquismo Organizado Estadual de Sao Paulo, Estat de Sao Paulo; Organizaçao Socialista Libertària de Sao Paulo, Estat de Sao Paulo; Rusga Libertária de Cuiabá, Estat de Mato Grosso; i el grup Vermelho e Negro (VN) de Feira de Santana, Estat de Bahia.

Un altre element coordinador en el qual participa la FAG és la ELAOPA (Encontro Latinoamericano de Organizaçoes Populars Autônomas - www.elaopa.org/), on participen un munt d'organitzacions i col·lectius d'Argentina, Xile, Brasil, Bolívia, Uruguai, ....

Attached documents