CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes a Barcelona en suport al CSA Can Vies el dissabte 31 de maig: reconstrucció a les 10h a Can Batlló i manifestació a les 19 h. a Pça. Universitat

Dijous, 29 maig, 2014

Manifestació dissabte 31 de maig, a les 19 h. a Pça. Universitat (Barcelona)

La CGT de Barcelona i la CGT de Catalunya fem una crida a participar en els actes que es convoquen als diferents barris i poblacions en solidaritat amb el CSA Can Vies. Molt especialment convoquem a la manifestació que tindrà lloc el dissabte 31 de maig a les 19 h. a la Plaça Universitat de Barcelona. S'organitzaran columnes des de diversos punts per a aquells companys/es que vulguin arribar caminant a la manifestació. A mesura que es vagin concretant els llocs i hores de sortida d'aquestes columnes els anirem publicitant.

Des del dilluns 26 de maig, dia en què es va iniciar el desallotjament del CSA Can Vies, el barri de Sants està vivint una ocupació militar per part dels Mossos d'Esquadra, ocupació que ha augmentat per l'arribada "solidària" de 300 policies nacionals portats des de diversos llocs de l’Estat. El tancament d'estacions de metro durant moltes hores, els controls a veïns/es, el vol constant d’helicòpters per sobre de l’àrea urbana de Sants, les dificultats que ens imposa la policia a l'hora de moure'ns pel barri, les detencions arbitràries, les càrregues policials, l'agressió al setmanari Directa, etc. són la resposta dels polítics a tres dies de protestes de milers de persones que estan participant a les cassolades i manifestacions que s'estan duent a terme a Sants i a altres barris de Barcelona.

Ara fa 17 anys que es va omplir de vida i projectes socials un edifici abandonat i sense ús, de titularitat pública. Un edifici amb un passat lligat a la història de l’anarcosindicalisme a la ciutat, primer a la CNT i posteriorment a la CGT. Al llarg de tot aquest temps, moltes persones han dedicat una gran quantitat d’energies a construir un projecte col•lectiu que ha estat referència per al barri i per a tota la Barcelona antagonista i rebel. Però hi havia un problema: L’autogestió i l’organització popular als barris són una esmena a la totalitat del sistema urbà capitalista, al seu ordre establert, a les seves regles d’obediència i submissió. Són una esmena a la totalitat a la seva Barcelona d’aparador, ancorada en l’especulació, la turistització de masses i en la precarització laboral i social.

Perseguint els espais alliberats, es pensen que combaten la rebel•lió, però els nostres somnis no es troben tancats entre les parets de Can Vies, com no ho estaven entre les parets de l’Hamsa, el Centre Social Okupat Autogestionat d’Hostafrancs que el tripartit va fer desallotjar fa 10 anys, coincidint amb la celebració a la ciutat de l’infaust Fòrum de les Cultures. Els nostres somnis d’emancipació els portem en els nostres cors, i aquests anuncien un món nou. Podreu destruir Can Vies, però ocuparem i alliberarem altres espais. Podreu colpejar-nos però hi tornarem. Podreu reprimir-nos, però us farem front amb la solidaritat, amb el suport mutu, amb la nostra resposta combativa al carrer.

No volem acabar aquest comunicat d’urgència sense assenyalar aquells que considerem responsables polítics d’aquest desallotjament, els quals han optat per la via del conflicte, havent pogut optar, tal com els oferien les veïnes i veïns del barri, per la via del diàleg: TMB, empresa pública que prefereix destruir un edifici abandonat a tolerar que aquest continuï essent un espai per a l’organització de la desobediència; Xavier Trias, alcalde de Barcelona, amb CiU, el seu partit; però també aquells altres que ara estan a l’oposició (PSC, ICV, ERC) però que van iniciar, quan controlaven el consistori, el procés de destrucció que volen culminar avui. Volem fer notar també el moment escollit per a efectuar el desallotjament: El dia després d’unes eleccions europees, per a intentar que el soroll mediàtic del dia després tapi la vergonya dels seus actes indignes.

Des de la CGT fem una crida a la solidaritat activa amb la gent del CSA Can Vies, i reivindiquem el dret a l’ocupació d’edificis sense ús per a omplir-los de vida, projectes comunitaris i d’autogestió, per a posar en pràctica l’organització popular als barris.

A les 10h convocatòria a Plaça Pellereia, Can Batlló, per reconstruir Can Vies.
A les 18h sortida de les columnes des de diversos barris.
A les 19h. manifestació des de Plaça Universitat.

http://canvies.barrisants.org

http://www.cgtcatalunya.cat

http://www.cgtbarcelona.org

Barcelona, 29 de maig de 2014

Federació Local de Sindicats de CGT de Barcelona

Secretariat Permanent de CGT de Catalunya

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció