CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes antinuclears a Reus el 21 i 25 de setembre contra la trobada de la Suciedad Nuclear Española

Dijous, 19 setembre, 2013

Cartell actes antinuclears Reus

Després de Fukushima
Jornada d’alternatives i pel tancament de les nuclears

- 21 de setembre

Centre de Lectura de Reus, acte antinuclear a partir de les 10:00 h. i fins les 14:00 h.

* Els residus nuclears a càrrec de Sergi Saladie geògraf, professor a la URV portaveu de la CANC.
* La energia nuclear a càrrec de Ladislao Martinez, membre de Attac.
* Alternatives a l’energia nuclear a càrrec de Xavier Prats Som Energia.
* Radiografia energètica a càrrec d’Enric Tello catedràtic d’Universitat Facultat d’Economia i Empresa.

- 25 de setembre

Davant Teatre Fortuny, Plaça prim, Reus, 20:30 h.
Concentració per rebre a la "SUciedad Nuclear Española" que assistirà a un concert en aquest teatre.

La Suciedad Nuclear Española es reuneix a Reus

Els dies 25, 26 i 27 de setembre la Suciedad Nuclear Española (SNE) celebra la seva 39ena reunió anual a la ciutat de Reus, Baix Camp. La SNE és una entitat que promou la tecnologia nuclear a l'Estat espanyol i està formada per nombroses empreses i entitats diverses.

Des dels moviments socials i ecologistes s'ha organitzat un seguit d'activitats per recordar i mostrar el rebuig social que genera la indústria nuclear a la societat catalana i d'arreu del món.

La SNE es vol reunir a Reus com si res del que passa a Fukushima anés amb ells, com si la catàstrofe de Txernòbil no hagués succeït mai, volen passar pàgina i continuar omplint les seves butxaques a costa del perill per a tots i la hipoteca dels residus radioactius per a milers de generacions. Amb esdeveniments com aquesta trobada a Reus intenten rentar la seva imatge i amagar el seu declivi social i econòmic.

Cas paradigmàtic és el de les centrals nuclears catalanes situades totes al Sud de Catalunya, que són precisament les que pitjor funcionen de l’Estat. ANAV, l'empresa que les gestiona i formada per Endesa i Iberdrola, ha batut records d’incidències a les seves instal·lacions amb situacions tant greus com la corrosió dels tubs de refrigeració de Vandellòs II o les fuites radioactives d’Ascó del 2007 i el 2008.

Exigim el tancament urgent i immediat de les centrals nuclears d'arreu i el desmantellament total de la indústria nuclear de guerra.

Volem una societat desnuclearitzada!

Manifest

Després de Fukushima, tanquem les nuclears

Els sotasignants donem suport a la campanya empresa en contra de la 39ª trobada de la “SUciedad Nuclear española” a Reus, els propers 25, 26 i 27 de setembre (veure http://tinyurl.com/n3qebwb).

Motius per oposar-nos en aquesta trobada

L’energia nuclear està en declivi a tot el món, enguany la seva producció mundial ha baixat fins al punt que solament un 10,40% de la electricitat mundial prové de l’energia nuclear.

Països tant importants en quant a producció industrial com Alemanya, han decidit abandonar aquest tipus d’energia. A l’Estat espanyol la davallada de producció elèctrica amb nuclears ha estat d’un 50% en els últims 20 anys i a part de no construir cap altra central atòmica a l’Estat, l’única forma de seguir explotant aquesta energia és a base de posar en perill la salut i la seguretat de la ciutadania prolongant de forma inconscient la vida d’uns reactors obsolets i amb continues averies amb l´únic objectiu d’obtenir un benefici econòmic.

Cas paradigmàtic és el de les centrals nuclears catalanes situades totes al Sud de Catalunya, que són precisament les que pitjor funcionen de l’Estat. ANAV, l’empresa que les gestiona, ha batut records d’incidències a les seves instal·lacions amb situacions tant greus com la corrosió dels tubs de refrigeració de Vandellòs II o la pluja de partícules radioactives d’Ascó. En aquest sentit, és clarificador l’informe “Sobre l’estat dels reactors nuclears a Catalunya. Informe 2” (http://tinyurl.com/ko6m6bv), fet per Tanquem les Nuclears – 100% Renovables.

La “SUciedad Nuclear Española” ve a treure pit precisament allà on pitjor està funcionant la seva industria i és per aquest motiu que nosaltres entenem que darrere d’unes jornades tècniques el que hi ha és un intent de reivindicar un tipus d’energia que només hauria de reunir als seus tècnics amb un monotema, el del desmantellament de les instal·lacions de la seva industria i la planificació d’una nova cultura de l’energia basada en la producció d’energia neta i renovable.

És per aquest motiu que veiem com una necessitat prioritària de la societat civil, mostrar el nostre rebuig a aquesta trobada de la S.N.E a Reus. Sota l’aparença d’un suposat benefici econòmic per a la zona (alguns mitjans han parlat de que l’estada de la S.N.E deixarà un milió d’euros a Reus http://tinyurl.com/l95vol9), el que hi ha és un intent de rentar la imatge de la indústria nuclear i del seu declivi social i econòmic.

Aquesta iniciativa promoguda per diferents entitats representatives de la oposició a l'energia nuclear al nostre País vol aglutinar a totes aquelles persones, entitats o col·lectius que estan contra l’energia nuclear, per expressar el nostre rebuig a aquesta trobada i a l’utilització de l’energia nuclear per produir electricitat.

Aquest rebuig és manifestarà en una jornada que vol ser alternativa a la trobada de la S.N.E. a Reus. Aquesta jornada tractarà sobre energia nuclear i les seves alternatives, amb propostes per un nou model energètic sostenible en base a les energies netes i renovables i es celebrarà a Reus a partir de les 10:00 h. al Centre de Lectura el dia 21 de setembre. Finalment i com a cloenda hi haurà un acte de rebuig a l’energia nuclear el 25 de setembre a les 20:30 h. davant del teatre Fortuny on s’espera la presencia dels membres de la “SUciedad Nuclear Española” a un concert amb autoritats.

Grups organitzadors: Ateneu Roig Cambrils, Casal Despertaferro, CGT-Baix Camp, CUP –Reus, Ecologistes en Acció, Enginyeria Sense Fronteres-Tarragona, Grup Antinuclear de les Comarques Gironines, GEPEC, ICV-Reus, Som Energia, TLN -100% Renovables

>>> Cartell i manifest en documents adjunts.

Attached documents