CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes del Fòrum Social Català a Tarragona

Diumenge, 13 gener, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint amb i com a resposta a la trobada del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, en la que es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial. Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.


A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori català.

A Tarragona, hom preveu, el dia 20 de gener, al Balcó del Mediterrani, a partir de les 10 del matí, una àgora oberta amb debats sobre l'FSCat i els diferents moviments i/o col·lectius que hi participem, tallers, jocs, actuacions musicals i un dinar popular i sostenible. El dinar val 3,00 euros i atès el component sostenibilitat tindrem gots reciclables que portarà el Cau Alverna i preguem que tothom porti el seu plat i coberts.

L’àgora s’estructura en els quatre eixos de l’FSCat. El temps dedicat a cada eix serà de 45 minuts. Cada eix tindrà ponències de alguna de les entitats participants, un presentador i moderador i un torn de paraules. Les ponències no han de passar de 7 minuts i les paraules de 3 minuts.

Els eixos són:

1- Lluites estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics. Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, discriminació i dret a la diferència, migracions, dret a la ciutadania... Intervindran, si més no, la CGT i la IAC.

2- Lluites estratègies i campanyes en defensa del territori. Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum... Intervindran, si més no, GEPEC i la Plataforma Salvem la Platja Llarga.

3- Lluites i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal. Relacions nord-sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals, gènere, migracions... Ponències de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i de la Campanya Qui Deu a Qui?

4- Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica. Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació... Ponències del Col·lectiu Catalunya i d’USTEC.

Posteriorment, els diferents col·lectius participarem a les diferents activitats de l’FSCat a Barcelona, entre les quals hi ha 48 seminaris, tallers, l’Assemblea de Moviments Socials i una manifestació.
Podeu saber-ne més i veure el programa del fòrum a la pàgina web del Fòrum Social Català http://www.forumsocialcatala.cat

A la web de l'FSCat hi ha els llistats d'entitats i col·lectius adherits/des. A Tarragona ens estem veient la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Comité Oscar Romero, CGT, Coordinadora d'ONG's, Entrepobles, GEPEC, IAC, Qui deu a qui, SETEM...

Si hi ha més col·lectius interessats es poden posar en contacte mitjançant l'adreça: fscattarragona@moviments.net

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció