CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes del Fòrum Social Català a Tarragona

Diumenge, 13 gener, 2008

Durant el darrer Fòrum Social Mundial (FSM), celebrat a Nairobi al gener de 2007, es va decidir que l’any 2008, enlloc d’organitzar una nova trobada mundial, es celebrarà una jornada de mobilitzacions a tot el planeta, coincidint amb i com a resposta a la trobada del Fòrum Econòmic Mundial de Davos, en la que es reuneixen els líders econòmics i polítics a nivell mundial. Les accions convocades arreu del món tindran el seu punt àlgid el Dia d’Acció Global, 26 de gener de 2008.


A Catalunya més de 150 entitats i xarxes d’arreu del territori s’han adherit a la crida realitzada pel FSM i organitzaran el primer Fòrum Social Català (FSCat). Les activitats centralitzades del FSCat es celebraran a Barcelona el 25, 26 i 27 de gener. A més, des del 19 de gener es realitzaran activitats locals i descentralitzades a diferents punts del territori català.

A Tarragona, hom preveu, el dia 20 de gener, al Balcó del Mediterrani, a partir de les 10 del matí, una àgora oberta amb debats sobre l'FSCat i els diferents moviments i/o col·lectius que hi participem, tallers, jocs, actuacions musicals i un dinar popular i sostenible. El dinar val 3,00 euros i atès el component sostenibilitat tindrem gots reciclables que portarà el Cau Alverna i preguem que tothom porti el seu plat i coberts.

L’àgora s’estructura en els quatre eixos de l’FSCat. El temps dedicat a cada eix serà de 45 minuts. Cada eix tindrà ponències de alguna de les entitats participants, un presentador i moderador i un torn de paraules. Les ponències no han de passar de 7 minuts i les paraules de 3 minuts.

Els eixos són:

1- Lluites estratègies i campanyes en favor dels drets socials, laborals i econòmics. Habitatge, precarietat, educació, salut, gènere, discriminació i dret a la diferència, migracions, dret a la ciutadania... Intervindran, si més no, la CGT i la IAC.

2- Lluites estratègies i campanyes en defensa del territori. Medi ambient, sobirania alimentària, territori, agricultura, recursos naturals, consum... Intervindran, si més no, GEPEC i la Plataforma Salvem la Platja Llarga.

3- Lluites i campanyes contra l’imperialisme, la guerra i la globalització neoliberal. Relacions nord-sud, desarmament, deute, desenvolupament, reforma de les institucions internacionals, gènere, migracions... Ponències de la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau i de la Campanya Qui Deu a Qui?

4- Lluites, estratègies i campanyes per una societat democràtica. Poder, repressió, mitjans de comunicació, drets dels pobles, cultura, memòria històrica, laïcisme, religió, educació... Ponències del Col·lectiu Catalunya i d’USTEC.

Posteriorment, els diferents col·lectius participarem a les diferents activitats de l’FSCat a Barcelona, entre les quals hi ha 48 seminaris, tallers, l’Assemblea de Moviments Socials i una manifestació.
Podeu saber-ne més i veure el programa del fòrum a la pàgina web del Fòrum Social Català http://www.forumsocialcatala.cat

A la web de l'FSCat hi ha els llistats d'entitats i col·lectius adherits/des. A Tarragona ens estem veient la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau, Comité Oscar Romero, CGT, Coordinadora d'ONG's, Entrepobles, GEPEC, IAC, Qui deu a qui, SETEM...

Si hi ha més col·lectius interessats es poden posar en contacte mitjançant l'adreça: fscattarragona@moviments.net