CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Actes el 15 de desembre pels 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

Dimecres, 12 desembre, 2018

pedro_alvarez.jpg

Es compleixen 26 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez a mans d’un policia

El dissabte 15 de desembre es farà una ofrena floral a les 11h l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet de Llobregat, i a les 20:00h, una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona.

Campanya de la Plataforma Pedro Álvarez #26anysSensePedro amb la que es denuncia la impunitat de l’assassinat del jove el 15 de desembre de 1992 a l’Avinguda Catalunya de l’Hospitalet, mentre s’exigeix l’esclariment del cas.

26 anys després del crim i després de la posada en llibertat de l’únic sospitós del cas, un policia nacional, la família Álvarez i la Plataforma que li dóna suport, no han rebut cap justícia ni la veritat per part de les institucions i tribunals que haurien de vetllar per garantir els seus drets fonamentals.

Ara fa 26 anys

La nit del 15 de desembre de 1992, el jove de 20 anys Pedro Álvarez acompanyava a la seva parella Yolanda a casa quan, just després d’acomiadar-se, un cotxe que circulava a gran velocitat va estar a punt d’atropellar-la. Això va desencadenar una discussió que va ser resolta de forma cruel pel conductor, qui li va disparar tres trets al jove, que va ingressar mort a l’Hospital de Bellvitge. Dies després va ser detingut un membre de la policia nacional espanyola, José Manuel S.F, com presumpte autor dels fets, però va ser exculpat per falta “de proves concloents”, encara que totes les evidències apuntaven cap a ell.

El cas Pedro Álvarez va rebre el suport per un ampli moviment social contra l’abús de poder que s’ha convertit en el més antic d’Europa. Milers de persones van sortir al carrer per a demanar justícia pel cas, es van tancar en esglésies i es van entrevistar amb altes personalitats, que van prometre una ajuda que mai va arribar. Al desembre de 1996, Juan José Álvarez, el pare del jove, va iniciar una vaga de fam i va recollir 5000 signatures perquè es reobrís el cas. Dos mesos després d’iniciar-la va aconseguir obrir noves línies d’investigació, però la veritat és que ningú ha comunicat noves notícies als advocats de la família. L’any 2000 l’Audiència Provincial va tornar a arxivar el cas i ara, es troba a punt de prescriure.

Segueix la Plataforma Pedro Álvarez a:
https://www.facebook.com/pages/category/Community/Plataforma-Pedro-%C3%81lvarez-251874338183692/
https://twitter.com/PlataformaPedro

pedro_alvarez.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció