CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Adif deixa sense personal l’estació de Móra la Nova

Dimarts, 31 maig, 2011

Sabanza diu que és una mesura “incomprensible” i que encara s'entén menys si és té en compte que es troba dins d'una zona nuclear on és més necessari controlar la circulació dels trens.


31/05/11 El Punt - Móra la Nova - Roser Royo

No hi ha encara una data concreta, però a principis d'aquest mes de juny l'estació de Móra la Nova es quedarà sense personal ferroviari. Així ho va denunciar ahir el sindicat CGT tot assenyalant que es tracta d'una “nova precarització del servei públic ferroviari”. L'estació de Móra la Nova és l'única de la Ribera d'Ebre que encara està oberta tot el dia i hi treballen quatre persones, el mínim necessari per cobrir els torns i les vacances. Una vegada entre en vigor la mesura de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, els usuaris hauran de comprar el bitllet al bar de l'estació. “Quan arribe el tren, el treballador del bar deixarà de fer entrepans o de servir el cafè per anar a vendre bitllets”, ironitzava Pepe Dolz, membre de la CGT, que també recordava que l'estació de Móra la Nova es troba dins d'una zona d'influència nuclear i que hi passen trens amb mercaderies perilloses, per això cal personal especialitzat no només per vendre bitllets sinó també per controlar la circulació dels combois.

En la mateixa línia es manifestava l'alcalde en funcions de Móra la Nova, Joan Manuel Sabanza. “És un episodi més de l'escalada de despropòsits a què ens té acostumats el govern central”, etzibava tot assenyalant que de Reus a Casp no hi haurà cap estació amb personal. Per Sabanza es tracta d'una decisió “arbitrària” i que no s'entén perquè l'estació de Móra la Nova té bastant moviment. Hi paren 13 trens de passatgers diaris, s'hi venen uns 4.000 bitllets al mes i hi passen uns 35 trens de mercaderies al dia. “Encara s'entén menys si tenim en compte que estem en una zona nuclear i s'haurien de prioritzar els criteris de seguretat”, afegia Sabanza.

L'Ajuntament de Móra la Nova i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre van aprovar diverses mocions reclamant a Adif que es replantegés la supressió del personal ferroviari a aquesta estació. La CGT no descarta convocar algun tipus de mobilització.

El cas de Sant Vicenç

El sindicat ferroviari també ha denunciat que Adif vol suprimir dos llocs de treball a l'estació de Sant Vicenç de Calders, per on cada dia passen 220 trens de passatgers i entre 60 i 80 de mercaderies. Pel sindicat, tant aquesta reducció com l'abandonament i tancament progressiu de les estacions de la Ribera d'Ebre i el Priorat representa una precarització del servei públic ferroviari i de la seguretat en la circulació. Per la CGT, mesures com aquestes demostren l'aposta d'Adif per les línies d'alta velocitat, ja que potencia un ferrocarril elitista en un clar detriment de la resta del servei.

>>> Notícia extreta del diari El Punt