CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ADIF: un darrer vot de confiança als serveis logístics

Divendres, 25 gener, 2013

UN ÚLTIM VOT DE CONFIANÇA A SERVEIS LOGÍSTICS

Tal com informàvem en el comunicat número 2 de CGT dels esdeveniments es tornen tossuts en mans de la empresa pel que fa a l'agressió constant a la qual es ve sotmetent als drets dels treballadors i treballadores de Serveis Logístics. Les informacions que es desprenen per la política del fets consumats a la qual ens té acostumat l'empresa segueixen sent molt descoratjadores. Per això, sent fidels a nostre compromís amb els treballadors de SS.LL. manem escrit a la Secretaria de la de Comissió de Conflictes per presentar el document pertinent per procedir a la seva convocatòria pas previ a les mobilitzacions pertinents.

Avui s'ha reunit la comissió de conflictes per al tractament dels temes que CGT ha plantejat en el seu escrit.
Hem exposat detalladament quin ha estat el recorregut fins ara de les reivindicacions que des setembre hem plantejat a l'empresa i que ha quedat de bones intencions però poques accions.

L'empresa reconeix i entona el seu mea culpa en què els avenços han estat escassos. La veritat és que no han estat capaços de donar-nos una justificació creïble al que està passant. Ara que estem en època de vaques magres, la visió exclusiva de l'empresa que l'únic que importa és la rendibilitat financera ens està portant a situacions extremes de pèrdues de drets i incert futur de les terminals. CGT té molt clar on és la justificació, una Llei de Sector Ferroviari res social, les directrius europees i una política dels governs PPSOE neoliberals de clara pèrdua del caràcter públic del ferrocarril a canvi d'aires privatitzadors i tot això acompanyat d'una resposta poc combativa dels sindicats confortants del panorama ferroviari.

El plantejament de l'empresa ha estat el de demanar-nos un últim esforç de negociació i emplazarnos a posposar la resolució de la comissió de conflictes al resultat d'una reunió que tindrà lloc amb la Direcció de l'Empresa i els secretaris generals dels sindicats del CGE el proper dia 24 de gener. En aquesta reunió sembla que ens van a plantejar respostes a les nostres peticions i entenen que una possible convocatòria de mobilitzacions per part de CGT no és el millor clima que pot embolicar aquesta reunió.

Per CGT que no sigui, i intentarem gastar fins l'últim cartutx de negociació possible i hem accedit a
escoltar el que ens han de dir, deixant-los clar que si un cop més l'empresa no ens pren seriosament i no
dóna una sortida positiva a les nostres demandes, tindríem uns propers mesos de conflictivitat a les terminals
de la qual fem a aquesta Direcció els exclusius culpables ...
Les nostres demandes passen per:

- La paralització i el seu trasllat a la taula d'ocupabilitat de tots els processos de negociació de
quadres de servei obert als territoris.

- Un pla definitiu del futur de les terminals amb participació de la RT i que requereix de la paralització de les autopestacions i Risc i Ventura.

- Compliment dels transvasaments a circulació de forma immediata.

- Convocatòria de mobilitat per al personal operatiu.

La pilota està a la teulada de l'empresa, depèn d'ells tenir als treballadors de SS.LL del seu costat a la
tasca de fer d'aquesta Direcció un negoci segur, eficaç i socialment rendible.

ARA O MAI, MOU-TE I AFILIA'T A CGT!

Més informació:

- WEB SFF-CGT: http://www.sff-cgt.org

- TWITTER CGT SFF

És ben sabut que s'estan produint esdeveniments en el si de l'empresa sota el prisma de la pseudorentabilidad, que estan encaminats a retallar drets dels treballadors (modificació dels seus funcions i fins i tot aplicant mobilitats geogràfiques i funcionals), fets que es produeixen al marge del CGE i imposades per l'empresa de manera unilateral.

El dia 14 de gener de 2013 el CGE va adoptar una resolució en forma d'escrit que s'ha enviat a l'empresa en el qual es denuncia l'actitud poc negociadora de la mateixa, en el mateix s'insta, a l'empresa, a què es paralitzin totes aquelles actuacions irregulars en diferents àmbits: (modificació de quadres de servei-mobilitats geogràfiques i funcionals-procediments de treball i mesures preventives en la neteja i greixatge d'agulles-cursos de formació-etc.), actuacions que en el alguns casos ratllen la provocació. Així mateix instem a que es reprenguin els processos de mobilitat i es procedeixi a constituir de manera immediata la taula d'ocupabilitat que emana del II Conveni Col · lectiu d'Adif.

L'empresa ens sorprèn amb un escrit en el qual posa com a excusa, per la tardança en la creació de la comissió mixta d'ocupabilitat, "que és prudent esperar a la seva constitució fins que no sigui registrat el Conveni Col · lectiu de FEVE ". Què tindrà a veure una cosa amb l'altra?. Evidentment és una justificació poc encertada, i que ha resultat-o ​​així ho entenem en CGT-una provocació en tota regla.

A la petició del CGE per a la paralització dels processos de modificació de condicions que s'estan duent a terme en els territoris, també ens sorprenen, manifestant que no s'ha de "limitar la capacitat empresarial per resoldre situacions quotidianes ", aquesta situació es contraposa al contingut de la clàusula 3 ª del II Conveni Col · lectiu.

No es constitueix la taula d'ocupabilitat per que l'empresa intenta dilatar la recerca de compromisos, que garanteixin l'ocupabilitat, a força d'embolics que ens porten a la pèrdua d'un temps que és necessari per assolir els acords que demanden els treballadors.
CGT s'ha dirigit al CGE perquè es valorin els termes de la resposta rebuda per l'empresa donat que la relació que es genera entre aquesta i el CGE dista molt del que podem dir un clima de transparència i confiança que ells mateixos ens demanen.
No és assumible que l'empresa, lluny de paralitzar les accions que de manera unilateral està duent a terme, pretengui donar-los continuïtat.
Per tot això, CGT busca el consens del CGE per prendre totes les mesures jurídic-sindicals considerem adients per tal de buscar i assolir acords sobre els temes que ens preocupen i que l'empresa fa cas omís d'això.

ARA O MAI, MOU-TE I AFILIA'T A CGT!