CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Adif: Un estiu que torna a ser calent per a les estacions

Dijous, 8 juliol, 2010

De nou comencem uns mesos de juliol i agost amb mobilitzacions. A pesar de tots els esforços que els treballadors estem realitzant per a obrir canals que permetin sortir del enquistament del conflicte d'estacions, l'escenari segueix semblant-nos bastant pobre i poc eficaç.

Com venim informant a tots, estem propiciant contactes amb altres sindicats i la pròpia Direcció perquè ningú s'atreveixi a dir que no tenim les idees clares i quins són els nostres objectius. La nostra principal meta és equiparar a tots els treballadors d'estacions a la resta de l'empresa, tant en les seves condicions laborals com salarials, o almenys compensar l'esforç que suposa un treball com el qual venim realitzant i que fins a ara no està recompensat en absolut.

CGT i tots els treballadors que estan donant suport les mobilitzacions, seguim tenint molt clar que sense acords clars no anem a deixar la lluita. Estem fent esforços des de fa molt per a propiciar negociacions. No se'ns pot negar ni paciència, ni que no hàgim donat facilitats per a arribar a acords.

Però davant la indiferència de la Direcció d'Adif i la falta d'una postura clara d'altres sindicats, continuarem convocant mobilitzacions i cridant a la participació, com va succeir en l'última, amb els següents resultats: en un 100% van participar treballadors de venda segons torns a Àvila, L´Llogaret, Barcelona França, Castelló, Girona, Murcia, Oviedo, Santander, Valladolid…, entre el 80% i 90% Alacant, Salamanca, Sevilla, València…, 75% a La Corunya, al 70% de participació van arribar Barcelona Sants, Màlaga, Zaragoza, Còrdova…, i fins al 50 % Barcelona P.G., Reus, Bilbao, Palencia, Madrid Chamartín (…) i bastants més treballadors d'altres estacions. Manifestant així els desitjos sobretot d'una conciliació familiar que no gaudim i que aquí li resulta gratis a l'empresa.

La resposta clara i contundent dels treballadors forçarà, sens dubte, l'obertura de la negociació per a donar sortida a les reivindicacions. Per si no tinguessim resposta, CGT té convocades noves mobilitzacions per als dies 16 i 30 de juliol i 15 d'agost.

Esperem la participació de tots, és molt el que ens juguem, no oblidem que projectes similars al desenvolupament professional de Renfe poden aterrar aviat en la nostra empresa, i sabem que poden donar-nos la puntilla a tots si no sabem plantar cara a una agressió similar i defensar els nostres drets i les nostres justes reivindicacions amb fermesa i convicció.

SFF-CGT