CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Admesa a tràmit la querella criminal per realitzar “presumptament” de forma il·legal la sol·licitud de vot per correu de 30 persones en les eleccions sindicals de Correos

Dijous, 27 setembre, 2007

La CGT volem recalcar que la irregularitat denunciada i que a continuació relatem ha succeït en les eleccions sindicals de Correos, però també pot succeir en les eleccions polítiques. La Llei obliga al sol·licitant del vot per correu a presentar-se en persona en l'oficina de correus i identificar-se mitjançant DNI o passaport originals i cursar un escrit dirigit a la taula electoral, que ensenyarà a l'empleat de Correos, amb les seves dades, perquè comprovi que la persona que esta presentant la sol·licitud del vot per correu és la mateixa que consta en els documents originals que li estan ensenyant, també s'accepta que sigui un notari qui realitzi aquesta gestió. En la sol·licitud del vot per correu és l'únic moment que es garanteix que el sol·licitant del vot per correu és la mateixa persona que aquesta fent la petició a la taula electoral.

El mètode utilitzat per a saltar-se la Llei, és presentar-se un membre d'un sindicat o d'un partit polític amb diverses sol·licituds de vot per correu en una finestreta de Correos on treballi una persona amb poca experiència i que desconeix la legislació o bé on treballa un afiliat o simpatitzant d'aquesta organització i aquest admet les sol·licituds de vot, sense realitzar cap comprovació.

És molt sospitós que a les taules electorals arribin diverses sol·licituds de vot per correu, de persones que viuen en poblacions diferents i treballen en diferents localitats moltes vegades, a molts quilòmetres de distàncies i a totes les peticions de vot se'ls hagi donat curs des d'una mateixa finestreta i en un mateix horari, i ja el súmmum de la cara dura i la impunitat amb la qual s'actua, és quan l'adreça on se sol·licita que s'enviïn les paperetes de votació des de la taula electoral, sigui a la seu social del sindicat, que si bé no és il·legal si que deixa molts dubtes que qui dipositi el vot en el sobre sigui l'interessat ja que amb el sol fet de tenir una fotocòpia del DNI de l'interessat es pot votar per ell.

Per a posar certificats a Correos encara que siguin electorals no es demana identificació de la persona que es presenta en finestreta, sent possible dipositar una persona diversos certificats inclosos els de vot per correu, d'aquí la importància que qui realitzi la petició sigui de debò l'interessat. Per desgràcia a pesar d'haver tingut indicis d'aquestes irregularitats en moltes eleccions, fins a ara no teníem proves suficients per a poder actuar judicialment, però ara si les tenim.

Els fets denunciats el 4 de Maig en el jutjat penal nº3 de Mataró es remunten als dies 27 i 28 de Març del 2007. En l'oficina de Correos de Mataró, “presumptament” un personatge que anava com nº 3 en la candidatura de personal laboral de CCOO a Barcelona, ara ja és delegat sindical, (les eleccions sindicals a Correos són d'àmbit provincial, no de centre de treball o localitat) “presumptament” va realitzar la petició de vot per correu de 30 treballadors: 24 de personal laboral i 6 de personal funcionari, òssia, en lloc de fer la petició de votar per correu individualment cadascun dels treballadors com marca la Llei, el candidat de CCOO “presumptament” va realitzar la de tots, saltant-se tota la legislació que regula el vot per correu.

El cap de l'Oficina de Correus de Mataró, va detectar la irregularitat i va dirigir un escrit a les taules electorals tant de laborals com de funcionaris on comunicava aquesta irregularitat en l'admissió de la sol·licitud del vot per correu i com a conseqüència ambdues taules el 4 d'abril del 2007 van procedir a l'anul·lació d'aquestes peticions, comunicant-lo als afectats perquè procedissin a realitzar la petició de vot per correu ells mateixos com marca la Llei i fent arribar l'escrit del cap de Mataró als màxims responsables de Correos a Catalunya perquè fossin aquests els quals prenguessin mesures internes.

El mateix 4 d'Abril del 2007, després de fer-se pública la irregularitat, la CGT sol·licitem mitjançant escrit a les taules electorals, a més de l'anul·lació de les peticions de vot i que s'avisés als afectats, que la taula investigués qui era aquest tal “Enric”, delegat, que es nomenava en l'escrit del cap com el responsable d'haver fet les sol·licituds de vot, també sol·licitàvem la carta del cap de Mataró ja que la CGT és part interessada en el procés electoral i si es produïxen irregularitats deuen fer-se publiques i hem de saber-les tots els interessats. Hem insistit diverses vegades per escrit i verbalment davant l'empresa que ens doni còpia de l'escrit, obtenint el silenci com resposta.

Transcorreguts ja gairebé sis mesos dels fets, l'empresa Correos segueix sense estar a l'altura de les circumstàncies, no ens ha notificat haver pres mesures internes i tracta el tema amb obscurantisme. L'única preocupació de Correos és que no surti a la llum el que succeïx en l'empresa que ha de garantir la neteja de totes les eleccions, incloses les polítiques. No es pot seguir tapant les escombraries sota la catifa, cal tenir tolerància 0 i actuar ràpidament, especialment en un cas tan greu d'il·legalitat en la petició del vot per correu.

Per això LA CGT HEM DECIDIT ACUDIR ALS JUTJATS PENALS I EXIGIM QUE L'EMPRESA ES PERSONI COM A PART, JA QUE HAURIA DE SER LA PRIMERA INTERESSADA EN ACLARIR AQUEST ASSUMPTE.

Com no està tipificat en el Codi Penal el frau en les eleccions sindicals, encara que en les polítiques aquests fets si que estan tipificats expressament, ens hem basat per a la demanda en els següents articles del codi penal, a més d'uns altres que durant la instrucció es puguin establir: article 392 del Codi Penal “el particular que cometés en document públic o mercantil, alguna de les falsedats descrites en els tres primers números de l'apartat 1 de l'article 390 serà castigat amb les penes de presó d'entre 6 mesos a tres anys de presó i multa de 6 a 12 mesos”. L'Art. 390. 1.3º al que fem referència diu: “suposar en un acte la intervenció de persones que no l'han tingut, o atribuint a les que han intervingut en el declaracions o manifestacions diferents de les que haguessin fet”. També considerem en la demanda que s'ha d'aplicar l'article 315. 1 que “seran castigats amb les penes de presó de sis mesos a tres anys i multa de sis a dotze mesos els que mitjançant engany o abús de situació de necessitat impedissin o limitessin l'exercici de la llibertat sindical o el dret de vaga”.

També esperem que el document enviat pel cap de Mataró, que no ens han volgut lliurar, no sofreixi cap accident o desaparegui i es trobi en lloc segur, ja que ens veuríem obligats a demanar responsabilitats penals per destrucció de proves als membres de Correos encarregats de la seva custòdia.

LA CGT HA EXIGIT QUE CORREUS ES PERSONI COM PART I TINGUI TOLERÀNCIA ZERO AMB LES IRREGULARITATS ELECTORALS.

Sindicat Federal CGT Correos

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció