CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“Advocats combatius i obrers rebels”, un llibre sobre l’activisme dels advocats laboralistes durant el franquisme i la Transició

Dimecres, 29 desembre, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Advocats combatius i obrers rebels

El Col.lectiu Ronda i els conflictes laborals durant el franquisme i la transició

Jason Garner, Raimon Gassiot, Jordi Pujol i Laura Zenobi

eCOS, publicacions d’economia solidària. 2010

Durant el franquisme, els advocats laboralistes van posar tota la seva capacitat professional al serveis dels treballadors en el marc d’un règim que pretenia assegurar autoritàriament la seva subordinació i que, per tant, els negava els drets més fonamentals, tant individuals com col·lectius. La seva actuació contribuí a la lluita dels treballadors per defensar els seus interessos i els seus drets davant d’una patronal i un règim clarament hostils.

El llibre recull els resultats d’un treball de recerca que ha analitzat la pràctica dels advocats i advocades del Col·lectiu Ronda en conflictes obrers durant el final del franquisme i la Transició.

La recerca ha estudiat la implicació d’aquests professionals en l’articulació de l’antifranquisme i, de manera més específica, en el desenvolupament d’un moviment obrer assembleari i autogestionari, sense deixar de banda la caracterització dels conflictes i la trajectòria del Col·lectiu Ronda i dels seus advocats.

D’aquesta manera, la recerca i el llibre que se’n deriva, ha volgut posar el seu gra de sorra al coneixement i la divulgació de la realitat del moviment obrer i dels advocats laboralistes durant el franquisme i la Transició.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció