CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Afganistan. Com sempre la població civil

Dijous, 14 gener, 2010

L'any va acabar amb un important fet en el que a la guerra d'Afganistan es refereix. Així el 30 de desembre el metge jordà Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, va fer esclatar un artefacte en l'interior de la base nord-americana de Khost, a l'aquest d'Afganistan. A més de Balawi van morir 7 agents de la CIA i Ali bin Zaid, pertanyent a la policia secreta jordana, coneguda menjo Mujabarat.

Dels 7 agents de la CIA dos eren mercenaris i pertanyien a l'empresa Blackwater, que a causa de nombrosos escàndols, com la matança de 17 civils iraquians a Bagdad al setembre de 2007, va optar per canviar-se li nom pel de Xe. Pel que sembla la missió d'aquests 7 agents secrets de la CIA era aconseguir informació i triar els objectius per als atacs amb drones, avions sense pilot teledirigits des de la base de la CIA en Creech, Nevada (EEUU). Pantalla, teclat i maneta de jocs, tan senzill com un videojoc, però amb objectius de carn i os.

Una de les fonts d'informació per a obtenir dades referents a les ubicacions d'Al-Qaeda i les seves posicions militars era Balawi (considerat per la CIA com un dels seus principals “actius” en la guerra secreta en la frontera afganesa-pakistanesa), però en vista dels fets no sembla que les dades proporcionades per Balawi fossin massa fiables, el que suposa el bombardeig d'objectius civils per part d'EEUU.

EEUU està realitzant nous bombardejos com venjança per l'atac suïcida del 30 de desembre (ja han mort més de 20 persones), que va ser al seu torn per a venjar la mort de Baitulá Mehsud, lider d'Al-Qaeda mort a l'agost de 2009 per un atac d'EEUU. Aquests fets, a més de visualitzar la desorganització dels serveis secrets més importants del món i la necessitat que té l'exèrcit més poderós de recórrer a mercenaris, posen de manifest qui són les veritables víctimes de la guerra, que no és altra que la població civil.

Des de la CGT considerem inacceptable l'actuació mantinguda per nombrosos governs amb la presència militar a Afganistan. La despesa militar és alarmant, cada soldat nord-americà costa un milió de dòlars a l'any i el pressupost espanyol per a mantenir les tropes a Afganistan és de 365 milions anuals. El govern espanyol augmentarà en més de 500 soldats la seva presència militar en la zona, que segons les paraules de la ministra de defensa són per a contribuir a l'estratègia de “pacificació” nord-americana. I no es descarta un altre augment de tropes al maig per a les eleccions legislatives previstes, que serà per a protegir “democràticament” a un govern corrupte com el de Hamid Karzai i els senyors de la guerra.

Abans era Aznar-Bush-L'Iraq i ara Zapatero-Obama-Afganistan, diferents personatges per a un mateix discurs i un mateix objectiu, que no és altre que la defensa a ultrança del sistema capitalista. Des de la Confederació General del Treball seguim manifestant-nos contra la Guerra Global, contra la Guerra del Capital i fem una crida a la mobilització. Serà en el carrer i amb la implicació dels treballadors i treballadores l'única manera de parar la salvatge agressió que sofreixen els i les afganeseses.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT