CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Agraïment de CGT a les 10.000 persones que han signat la iniciativa de reclamació de l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca a Tarragona

Dimarts, 23 desembre, 2014

Des de la Secció Sindical de la CGT de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona, volem agrair als milers d’usuàries i usuaris, treballadores i treballadors, que han confiat en nosaltres com vehicle per tramitar la seva demanda d’exigència en l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica Cardíaca.

Encara que la nostra lluita es va iniciar al gener del 2012, al conèixer la notícia del pacient Felipe Ribas, que amb valentia va denunciar públicament la seva peregrinació i les mancances que patíem (i que seguim patim com a Hospital), hem dut a terme aquesta demanda dia a dia,.. sense esperar que “La Marató” es dediqués enguany a les malalties coronàries, a què es facin donacions anònimes o “amb foto” , que entenem que no poden ni han de suplir unes obligacions que corresponen en general al Govern de la Generalitat de Catalunya i en concret a Boi Ruiz, Conseller de Sanitat i màxim responsable.

Com bé ha apuntat algun mitjà de comunicació, “la protesta que van realitzar el passat dimarts, dia 9 de desembre, ben bé podria semblar algun acte benèfic en suport de la Marató”; agraïm aquesta assimilació, que ens permet assenyalar que l’acte està en línia amb l’esperit d’enguany (i per les més de 10.000 persones que han signat ja han fet la seva aportació) encara que TV3 no n’ha dit ni res.

Però la nostra intenció està ben lluny d’això. Creiem fermament que el Sistema Sanitari Català, del que es vanagloriaven els nostres dirigents fins fa poc!, és el que ha de donar l’atenció adequada als pacients, i aquesta ha de ser Pública (també en la seva gestió), Universal i de Qualitat, en la qual totes les persones puguin rebre les mateixes atencions, independentment del territori on visquin.

Finalment, només resta palesar el desengany per la manca d’atenció rebuda per part de TV3 en la jornada, ja que segons expliquen en el seu lloc web són “els impulsors, juntament amb la Fundació La Marató de TV3, enfocat en l’obtenció de recursos econòmics per la investigació científica de malalties sense cura en l’actualitat” i a més de “captar fons”, buscar la sensibilització sobre les malalties que afecten la població catalana i potenciar la investigació científica per prevenir-les o curar-les”. Per La Marató és tan important la recaptació econòmica com la divulgació científica, la conscienciació i l'educació de la societat en la cultura científica, i que més de 10.000 ciutadans siguin conscients de les mancances a Tarragona i ho reclamen, creiem que es mereix un mínim d’atenció.

Tarragona, 11 de desembre de 2014

Secció Sindical CGT Hospital Joan XXIII de Tarragona

Per a més informació:

- TWITTER CGT H.JOAN XXIII TARRAGONA

- FACEBOOK CGT H.JOAN XXIII TARRAGONA

Agustí Aragonés 645 10 22 43
Conchi de Tera 649 09 88 86

- Petició via Chage.org Hemodinàmica Cardíaca les 24H a Catalunya

Attached documents