CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Agressió feixista a Barcelona a un company de CGT al barri del Guinardó

Divendres, 16 juny, 2017

Durant la passada matinada el Roger, company de la CGT, ha estat violentament agredit a traició per 2 feixistes, donant-li un fort cop a la cara amb un casc de moto, trencant-li el nas. Com a conseqüència d'aquesta agressió haurà de ser operat.

El Roger estava realitzant pintades antiracistes i en contra dels CIE's quan ha estat increpat pels feixistes. I a traició, quan semblava que marxaven ha estat agredit.

L'augment del feixisme ja fa temps que ens ve preocupant, i és un fenomen que hem d'aturar com sigui. Totes sabem a través de la història el que comporta el feixisme i les seves conseqüències.

Animem a totes i a tots a participar en les convocatòries de demà dissabte i diumenge que trobareu en aquest enllaç https://m.facebook.com/permalink.php?story_fbid=597935953710051&id=279457508891232

Esperem la ràpida recuperació del Roger. I no deixarem que aquesta agressió quedi impune.

Cap agressió sense resposta!

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT de Catalunya

Barcelona, 16 de juny de 2017


COMUNICAT DE L’AJ DEL GUINARDÓ DAVANT LES AGRESSIONS FEIXISTES

Les darreres setmanes les veïnes del Guinardó hem pogut observar com en el nostre barri s’han realitzat pintades de caire feixista i racista. Nosaltres, que treballem per un barri sense discriminació, hem vist la necessitat de respondre davant d’aquests atacs. És per això que vam decidir iniciar una campanya que consistia, en primer lloc, tatxar les pintades racistes i fer-ne de noves, manifestant el nostre rebuig davant de la ideologia feixista.

L’activitat es desenvolupava amb normalitat quan una parella de persones joves van començar a increpar a les nostres companyes, amb crits com “Maricones de mierda” o “Esa puta juventud”. Tot i així, les nostres companyes van decidir fugir de la confrontació. De sobte, però, l’home es va dirigir a un dels nostres companys i, amb el casc de moto a la mà, el va colpejar fortament, causant-li una fractura nasal, hematomes i contusions , tombant-lo així al terra. El nostre company va ser atès a l’Hospital de Sant Pau. Els danys produïts l’obliguen a passar per un procediment quirúrgic.

Els agressors han estat identificats. Nosaltres entenem que aquestes agressions no poden quedar sense resposta, no poden quedar impunes. Avui ens ha succeït a nosaltres, però demà et pot succeïr a tu. Aquesta realitat ens obliga, doncs, a organitzar-nos i respondre col•lectivament. Així doncs, us convoquem a:

• Dissabte 17 a les 10h a la Comissaria de C/Marina 347. CONCENTRACIÓ: Les companyes agredides, físicament i verbalment, denunciarem els fets i les persones testimonis declararem. Us necessitem per fer-nos fortes.

• Diumenge 18 a les 18h al Casal de Joves del Guinardó Girapells, al C/Teodor Llorente 20. Assemblea oberta a persones individuals i col•lectius per respondre col•lectivament davant dels fets succeïts. El feixisme avança si no el combatem col•lectivament!

Assemblea de Joves del Guinardó - La Rutlla
@AJG_LaRutlla
assemblea.joves.guinardo@gmail.com
https://www.facebook.com/Assemblea-De-Joves-Del-Guinard%C3%B3-La-Rutlla-279457508891232/