CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Això sí que és violència: dades de desocupació del mes de setembre

Dimarts, 5 octubre, 2010

El sistema (amb els seus portaveus i administradors) intenta guanyar també en el terreny de les paraules. Diuen que els vaguistes, anarquistes i gent de l'extrema esquerra utilitza la "violència" en els seus aldarulls. No ho consentirem, ells són els munyidors de la paraula violència, són els seus professionals. Amb tot el seu aparell repressiu disposat contra qualsevol protesta, amb la misèria que s'estén com una plaga i amb les dades que s'han conegut de la desocupació el mes de setembre, algú dubte que un govern que provoca més de quatre milions d'aturats, no està practicant la violència? És una violència directa contra els treballadors, contra els més humils, contra qui s'ha dictat des dels grans emporis macroeconòmics que han de pagar la crisi.

La patronal i el govern es confonen en una sola figura. Les mesures adoptades els uneixen. És aquesta "aliança" poc "santa" la que diu violents als que no es rendeixen, als sectors més conscienciats de la societat. Els seus altaveus mediàtics ens expliquen que posar silicona al pany d'un banc és un acte violent i terrorista, però que un patró pagui 600 euros per 9 hores de treball al dia i et pugui fer fora sense una explicació, són les regles del mercat. El dit, la batalla també ha que donar-la en el significat de les paraules, no les deixem a les seves mans i a les seves boques.

DADES DE DESOCUPACIÓ

Mes de setembre ....... 48.102

Total.................... 4.017.763.

Treballadors/es aturats realitzant cursos de "formació" (i per tant esborraments de les llistes d'atur)........ 264.267

A més, tampoc no inclou en les llistes als 222.944 aturats agrupats sota el títol de demandants d'ocupació amb "disponibilitat limitada" o"demanda d'ocupació|ús específica". Aquestes persones, segons afirma l'antic INEM, "són aquelles demandants, sense ocupació|ús, que indiquen a la seva sol·licitud condicions especials de treball|feina". És a dir, que són parats també.

N'hi ha, oficialment, 308.000 d'aturats més que el setembre del 2009.

>>>> Article extret de Insurgente