CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ajornament fins el 6 de juliol del judici pel conflicte col·lectiu dels professors associats de la UB i inici de procés de negociació

Divendres, 7 abril, 2017

Ajornament i negociació: judici pel concflicte col·lectiu associats CGT / UB

El dijous 6 d’abril s’havia de celebrar el judici pel CONFLICTE COL·LECTIU que la secció sindical CGT-Plataforma de Professors Associats va interposar al maig de 2016 contra la Universitat de Barcelona per donar solució al greuge comparatiu que afecta el còmput de la dedicació docent de tot el professorat associat de la UB.

Avui en seu judicial hem acordat la suspensió del judici pel dia 6 juliol. La UB s’ha compromès a iniciar un procés de negociació per corregir el factor multiplicador que causa el greuge comparatiu entre professorat permanent i associats que denunciem amb la demanda interposada.

Des de la CGT-Plataforma de Professors Associats, durant els pròxims mesos, exigirem que es resolgui completament aquest assumpte, exigirem que el rectorat es comprometi amb un procés de negociació per la regularització dels falsos associats i treballarem amb fermesa perquè no es produeixi cap acomiadament encobert del professorat associat. En aquest sentit, ens comprometem a negociar, però també a mobilitzar-nos per tal d’exercir el màxim de pressió perquè el rectorat de la UB doni solucions a la situació de precarietat laboral i inseguretat del professorat associat. Igualment i, com sempre, estarem compromesos en l’estabilització i la dignificació laboral de la resta de figures laborals. Tot això ho treballarem, sempre, en el marc de la candidatura de TransFormem UB i amb el professorat organitzat mitjançant les assemblees. Fem una crida, doncs, per a que participeu activament en les mobilitzacions que convocarem.

Us recordem, una vegada més, els motius del conflicte col·lectiu que hem obert: la implantació de l’EEES l’any 2009 va anar acompanyada a la UB d’un canvi en el còmput de les hores de dedicació docent degut a l’augment del volum de feina derivat de l’avaluació contínua i els canvis metodològics que suposava. La UB va optar per establir un sistema de còmput d’hores en el seu Pla de Dedicació Acadèmica (PDA) que varia en funció de la tipologia de docència i del número d’alumnes (http://www.ub.edu/economiaempresa/academica/11-12/normativa_pda.pdf). En el cas del professorat associat no es computen les hores en funció del número d’alumnes com sí succeeix en el cas del professorat a temps complert, el que crea un greuge comparatiu objectivament demostrable en el còmput de les hores treballades. Per fer la mateixa feina –per exemple en dos grups diferents de la mateixa assignatura, un impartit per un associat i l’altre per un professor a temps complet–, al professor associat li computen moltes menys hores de les que efectivament fa, és a dir, que globalment, fa més hores de les que figuren al contracte. D’aquesta manera la UB invisibilitza la feina efectiva dels associats per adequar el còmput fraudulent a les hores que apareixen en el contracte.

CGT – Plataforma d’associats

http://www.ub.edu/cgt/ajornament-i-negociacio-judici-pel-concflicte-col%c2%b7lectiu-associats-cgt-ub.html