CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ajornat fins el 27 de juny el judici contra 8 activistes de Girona per participar a la vaga general del 14N de 2012

Dilluns, 8 febrer, 2016

Ajornat fins el 27 de juny de 2016 el judici contra 8 activistes de Girona per participar a la vaga general del 14N de 2012

Més d'un centenar i mig de persones van sortir als carrers de ‪Girona‬ el 5 de febrer per solidaritzar-se amb les 8 veïnes imputades per la vaga general del 14N del 2012.

A la concentració de suport vam donar la notícia que el judici de les 8 companyes, previst per al 8 de febrer, s'ajornava fins al 27 de juny del 2016. En aquest sentit, s'ha avançat que la campanya solidària continurà activa i que hi ha la intenció de teixir una xarxa de suport mutu entre els diferents casos repressius deguts a mobilitzacions per vagues.

S'agraeix tot el suport rebut fins ara per ‪#‎LaVagaAjudici‬ i us animem a mantenir-vos atentes i actives davant de noves convocatòries.

Visca les que lluiten, visca les solidàries i visca la Vaga general.

Grup Antirepressiu de Girona
https://grupantirepressiu.cat/
https://www.facebook.com/Grup-Antirepressiu-Girona-382443405158746/


Campanya de suport a 8 activistes de Girona que aniran a judici el 8 de febrer per participar a la vaga general del 14N de 2012

Arriba el judici als represaliats per la vaga del 14-N a Girona

El proper dia 8 de febrer al les 10 del matí als jutjats de Girona 8 persones seran jutjades per estar imputades en els fets de la vaga general de 14 de novembre de 2.012. Des del Grup Antirepressiu de Girona s'ha encetat una campanya solidaria amb el coixinet #LavagaAjudici.

El 8 de febrer jutgen a vuit companyes en relació a la manifestació anticapitalista a Girona que va tenir lloc durant la vaga general del 14 de novembre de 2012. Les nostres companyes s’enfronten a penes que van dels 8 mesos als 4 anys i 5 mesos de presó.

Aquell 14 de novembre, un bloc anticapitalista de més de 2000 persones, es va manifestar pels carrers de Girona responent a la massiva mobilització de la Vaga General. Cal recordar que aquesta, va ser convocada per donar resposta a les polítiques antisocials impulsades pel govern, en un moment de greu crisis econòmica que ha fet estralls a les classes populars. A Girona, la manifestació anticapitalista es va aturar a la Cambra de Comerç, perquè amb una setmana d’anterioritat, el President d’aquest lobby empresarial Gironí, va declarar als mitjans de comunicació “Que calia anar amb compte amb els de fora perquè ens robaven la feina” i “que els gironins s’havien d’acostumar a treballar més i cobrar menys”. La intenció d’aturar-se a la cambra era llegir un comunicat donant resposta a les declaracions, però l’operatiu policial ho va impedir, abraonant-se i fent fora a les manifestants.

Un mes i mig més tard agents encaputxats van detenir vuit persones als seus domicilis, acusant-los de desordres públics i atemptat a l’autoritat. Cal fer esment que aquestes detencions, es van portar a terme sense una identificació prèvia i tal com hem denunciat en reiterades ocasions, denunciem l’existència de fitxers que permeten detencions a dit i que no compleixen la normativa vigent de protecció de dades. De fet, inclòs la responsable de l’operatiu policial va admetre en declaracions en seu judicial que agents de paisà li van mostrar fotos de persones conegudes per la seva militància i implicació en els moviments socials.

La consecució de Vagues Generals que vam portar a terme des del 2010, va permetre recuperar aquesta com una eina de lluita i d’empoderament de les classes populars. En un moment, que la situació social de crisis capitalista, retallades i altres mesures d'austeritat, estaven engolint la dignitat de les persones. L’Estat però, va colpejar amb força a les mobilitzacions tal com es va demostrar amb el balanç repressiu: 155 detencions en tot l’Estat durant la Vaga General del 14 de Novembre, 116 detencions només a Barcelona durant la vaga del 29 de Març, però també centenars de ferides per cops de porra, gasos lacrimògens i pilotes de goma.

Cal fer esment també que aquesta resposta del govern, ha vingut acompanyada aquests darrers anys de legislatura del PP, d’una onada de legislació restrictiva i ultra repressiva com ara la llei mordassa, la reforma del codi penal i la pena de presó revisable. Aquestes reformes legislatives pretenen posar fre a les mobilitzacions multitudinàries que hem portat a terme durant aquests darrers anys.

El nostre doncs, no és un cas aïllat, sinó que forma part d’una estratègia repressiva global i premeditada. L’estratègia de voler-nos porugues, callades i submises, en un context on no ha canviat res: La privatització en educació, sanitat i d’altres béns bàsics com l’aigua continua el seu curs, la precarietat laboral va en augment, i l’abisme que separa entre rics i pobres és fa cada dia més insuportable. Tot això doncs, ens porta a encoratjar-nos i a seguir lluitant.

Exigim l’absolució de les 8 companyes que es troben acusades per manifestar-se durant la vaga del 14N. Demanem també el suport i solidaritat de totes aquelles persones i col·lectius que han estat sortint al carrer durant tots aquests anys, que han patit les conseqüències del sistema capitalista i que han plantant cara al règim d’austeritat imposat pel govern. Volem fer especial esment i un gest de solidaritat a les companyes imputades per participar en un piquet al Corte Inglés durant la Vaga General del 29M i que properament seran també jutjades.

Amb motiu de la campanya de suport s'han preparat diversos actes:

- 28 de gener a les 19:30h: Xerrada al Casal Popular Pla de l'Estany de Banyoles. Participarà l'advocada dels imputats i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona.

- 29 de gener a les 19h: Xerrada a l'Ateneu Popular Salvadora Cata de Girona. Participaran un imputat pel 14N a Girona i un imputat per la vaga general del 29M a Barcelona.

- 5 de febrer a les 19h: Roda de Premsa i Concentració a la plaça del Vi de Girona.
Participaran a la roda de premsa l'advocat Benet Salellas i els imputats per aquest cas.

- 8 de febrer a les 9:30h: Concentració davant dels Jutjats de Girona.

VISCA LA VAGA GENERAL! ABSOLUCIÓ IMPUTADES!

Grup Antirepressiu de Girona
https://grupantirepressiu.cat/
https://www.facebook.com/Grup-Antirepressiu-Girona-382443405158746/

IMG-20160125-WA0012

Tot el nostre suport als 8 vaguistes del 14-N

Ja fa gairebé quatre anys, de la convocatòria a l'estat español, d'una vaga general contra les polítiques de retallades de drets socials i laborals del govern del Partit Popular. A Girona es va dur a terme una manifestació convocada per la plataforma «AL CARRER» que aglutinava sindicats alternatius i altres col·lectius de la ciutat. En aquesta mobilització es va prendre la decisió de llegir un manifest a la Cambra de Comerç per donar resposta a les declaracions del seu president, Domènec Espadalé, que uns dies abans havia declarat que els gironins s'havien d'acostumar a treballar més i cobrar menys i que calia anar en compte amb els de fora perquè ens robaven la feina. No obstant, la policia, actuant de forma totalment injustificada i desproporcionada, va impedir la lectura del manifest.

Al cap d'unes setmanes, vuit companyes van ser detingudes en un operatiu desproporcionat i com a resultat de tot plegat els demanen penes de fins a 4 anys i 5 mesos de presó.

Sabem perfectament que aquestes detencions i imputacions són clares mostres de repressió contra l'exercici d'un dret fonamental com és la vaga, són una resposta, en definitiva contra la reacció popular davant les retallades de drets laborals i socials.

Des de CGT Girona volem mostrar el nostre suport a les vuit companyes encausades, i manifestar que seguim i seguirem lluitant contra els cops repressius de l'estat i la patronal.

Fem una crida perquè es participi de la campanya de suport a les imputades que el proper dia 8 de febrer seran jutjades al Jutjat Penal de Girona.

SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

VISCA LA VAGA GENERAL!

CGT Girona

Més informació:

- TWITTER CGT GIRONA

- FACEBOOK CGT GIRONA