CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ajornen la deliberació sobre el recurs dels Puig i Antich per estudiar proves noves

Dimecres, 21 febrer, 2007

El Punt - 21/02/2007 - SÍLVIA BARROSO. Barcelona .- La deliberació del Tribunal Suprem sobre el cas Puig i Antich va tornar a ser ajornada ahir, per estudiar les noves proves aportades pels advocats que demanen la revisió de la condemna a mort del jove llibertari. Els lletrats Sebastià Martínez Ramos i Olga del Cruz van presentar dilluns un recurs de súplica en què es queixaven que no se'ls hagués donat un últim torn de paraula abans de fixar el dia de la deliberació, i proposaven diverses proves noves.

Ahir, la sala militar del Suprem es reunia per decidir si autoritza la revisió del cas, però va trobar sobre la taula el recurs de súplica i va aturar el procés per estudiar-lo. Entre les proves proposades hi ha la declaració d'una experta de l'Associació Catalana de Pèrits que certifica que l'informe de l'autòpsia del subinspector Francisco Anguas, mort durant la detenció de Salvador Puig i Antich, va ser manipulat quan ja havia estat signat pels forenses per afegir-hi que totes les ferides del policia eren causades pel mateix tipus de projectil, per una sola arma.

MÉS TRETS A «EL CASO»
La tesi de l'autòpsia és que totes els trets eren de l'arma de Puig i Antich, i els advocats que demanen la revisió mantenen que tot el procediment de l'autòpsia va ser irregular per amagar que els trets es van disparar amb diverses armes en un forcejament caòtic entre tres policies i el jove del MIL. No només s'hauria manipulat l'informe, sinó que l'autòpsia es va fer en una comissaria i només s'hi van fer constar tres trets, malgrat que els metges que van examinar Anguas a l'hospital Clínic parlen de cinc impactes. Paradoxalment, també El Caso, una publicació de successos molt pròxima a la policia, va comptar cinc trets. Una còpia d'aquesta informació ha estat aportada com a prova.