CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ajuda a finançar la memòria en imatges del 15M en format llibre

Divendres, 8 juliol, 2011

UN LLIBRE DE FOTOGRAFIES DEL 15M?

Amb aquest llibre volem recollir alguns testimonis visuals i escrits d’aquest moviment; moments fugaços en el temps que han quedat gravats a la retina de totes, veus lúcides, punyents o amb humor que, des de l’anonimat, han estat plasmades en multitud de pancartes artesanals i tweets.

Volem retenir sobre paper la memòria compartida des del 15M fins al 19J
per no oblidar que el futur se’ns presenta imprevisiblement prometedor.

En definitiva, volem captar mitjançant un llibre una mirada a l’essència de tot això que encara està passant.

LA UTILITAT DEL LLIBRE

No es tracta només d'un recull fotogràfic, és la plasmació de les milers de veus i emocions que amb valentia i dignitat han dit prou!

A més de les fotografies hi trobareu els debats i propostes sorgits a les assemblees i comissions de les acampades a través dels enllaços compartits a la xarxa, amb especial atenció als més retuitejats a cada moment.

La idea és apropar-los a aquelles persones que no tenen accés a les xarxes socials, així com per poder gaudir d'aquests materials tranquil·lament, fugint de la celeritat pròpia de les xarxes.

EL GUIÓ

El punt de partida són les manifestacions viscudes el 15 de maig arreu de l'estat i la primera acampada, a la plaça del Sol de Madrid: com a origen del moviment de les indignades que prendria forma, places, força i contingut durant les setmanes que ens porten fins les manifestacions del 19 de juny del 2011.

Ens centrarem especialment en el nostre àmbit de referència més proper, a través de #acampadabcn, i en el seu radi d'acció més immediat a través de les acampades i assemblees populars sorgides a multitud de poblacions i barris catalans. Posem especial èmfasi en els moments claus, en els diferents reptes que hem hagut d'afrontar i en els discursos i propostes de coordinació i acció acordades.

La revolta de les indignades ha estat extensiva i transversal, ha superat el silenci mediàtic, s’ha escolat a les converses de tota la població i s’ha replicat arreu. Aquí rau la força del moviment de les indignades, per això també volem reflectir amb imatges i tweets totes aquestes mobilitzacions, assemblees i acampades, tot fent salts en els moments més importants d'aquestes. Fins a l'explosió de ràbia grega, passant per la solidaritat parisina o la prepotència institucional viscuda a València. Però també volem deixar constància de totes aquelles assemblees que des de la modèstia de poblacions menys densificades que les grans capitals han aportat el seu granet de sorra demostrant que aquesta és una acció unànime.

Tot això ho realitzarem a través d'una exhaustiva cronologia que ens permetrà tornar a reviure aquests moments així com conèixer les diferents realitats viscudes arreu del territori i que ens ajudaran a ser autocrítiques i seguir treballant d'ara en davant a partir dels primers passos donats pel moviment.

LA INTERCOOPERACIÓ COM A FORMA DE TREBALLAR

En tot aquest esdeveniment social i polític trobem la intercooperació allà on mirem. Ha estat la base del moviment , també per les persones que conformem el grup editor. Per això, ara, tornant als nostres projectes quotidians, hem decidit continuar treballant-hi i aportant aquest granet de sorra al moviment.

El grup editor el conformem l’editorial Llibres a Mida, el Setmanari de Comunicació Directa i les cooperatives La Ciutat Invisible i Claraboia Audiovisual. Per a més informació dels projectes podeu clicar sobre els enllaços.

Tot això no seria possible sense les col·laboracions tant de fotògrafs que han estat cobrint els actes per publicacions com La Directa o El Diagonal, així com de les comissions d'audiovisuals de les diferents acampades o les aportacions de persones anònimes que s'han adreçat a nosaltres en conèixer el projecte i que han cedit les seves fotografies per poder utilitzar-les sota una llicència Creative Commons.

QUÈ HI GUANYEM?

Així com a les places no hi ha hagut cap ànim lucratiu al darrere, cobrint les necessitats econòmiques col·lectives amb aportacions personals, no volem fer d’aquest llibre un negoci.

Les aportacions personals que feu a través de Verkami només serviran per cobrir les despeses de producció i difusió del projecte, però no la seva execució. En aquesta mateixa línia, verkami ha renunciat al marge del 5% lligat a tots els projectes que ajuden a finançar via crowdfunding.

RETRIBUCIONS I BENEFICIS

El treball realitzat pels diferents professionals implicats serà cobert acord amb les hores invertides només per la venda directa del llibre, en cap cas per les aportacions que podeu fer a través de verkami ( www.verkami.com/projects/427-rt-15m ) o dels altres mitjans que posem a la vostra disposició.

Gràcies a la venda del llibre, que tindrà un preu de 16,50 €, podrem retribuir la feina que ha dut a terme cadascun dels col·lectius i que ha estat fixada amb anterioritat al projecte.

Una vegada cobertes les retribucions, així com els beneficis resultants de noves edicions del llibre, el grup editor hem acordat destinar-ho a aquells mitjans de contrainformació que, des de la seva implicació directa a #acampadabcn, han fet d’altaveu de les indignades a través de les televisions, ràdios lliures o premsa escrita. Pensem que és fonamental dotar de capacitat aquestes estructures tan necessàries pels temps que venen.

PER SEGUIR I AJUDAR A COMPARTIR EL PROJECTE

Ens podeu seguir al Twitter, fer-vos amics de l'usuari de facebook o seguir la pàgina de facebook.

També podeu visitar el nostre blog www.rt15m.marsupi.org on anirem penjant les imatges i tweets seleccionats, així com l’evolució de la maqueta a mesura que anem avançant en el projecte. També hi trobareu aquells recursos que estem utilitzant per l’edició com els enllaços a les diferents acampades o assemblees populars.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

2500 o 5000 exemplars (segons el finançament aconseguit).

Llengua: català i anglès pels textos, tweets en llenguatge original.

120 pàgines interiors més 8 pàgines de portada amb dues solapes de 21cm.

Troquelat a la portada de 9x9 cm.

Mides tancat: 29cm x 24cm (apaïsat).

Impressió de 4/4 colors més vernís de protecció per l'interior i 4/0 colors més plastificat mate a una cara per la coberta.

Paper interior: estucat semimate de 150 grams; coberta: estucat semimate de 350 grams (o cartoné segons el finançament aconseguit).

Enquadernat: rústega fresada cola PUR, retractilar d'unitat i encaixats (o cosit segons el finançament aconseguit).

Preu de venda al públic: 16.50 €

Els enviaments internacionals pagaran els portes al seu destí, dins de la península estaran coberts amb l’aportació realitzada.