CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Alarma en el Remolc Marítim

Divendres, 17 desembre, 2010

Comitès d'Empresa, Delegats i representants sindicals de les empreses que presten el Servei Públic del Remolc Portuari es pronuncien contra la retallada de les tripulacions mínimes. Adverteixen que l'aplicació de reduccions en les actuals tripulacions mínimes comportaria greus conseqüències sobre la seguretat en aquesta activitat i en conseqüència per al tràfic marítim, els ports i les seves poblacions.


REUNITS A MADRID EL 15 I 16 DE DESEMBRE 2010, ELS INTEGRANTS DE LA “PLATAFORMA DE TREBALLADORS DE REMOLCADORS PORTUARIS I D'EMBARCACIONS DE TRÀFIC INTERIOR DE PORTS DE L'ESTAT ESPANYOL”

Assisteixen a la Trobada representants dels ports de Barcelona, Tarragona, Bilbao, Castelló, Sagunt, València, Cartagena, Ceuta, Algeciras, Las Palmas de Gran Canaria, La Corunya. Pràcticament el 90 % del sector.

En relació al Projecte d'Ordre Ministerial per la qual es regula el procediment per a determinar “Tripulació Mínima de Seguretat dels Bucs Civils Espanyols” i com síntesis de reunions anteriors realitzades entre representants de diferents ports, s'arriba per absoluta unanimitat, i després de constituir ara una plataforma a nivell estatal, a un acord ferm i compromès d'unir forces en oposició a aquesta iniciativa, que pretén entre altres coses possibilitar que els bucs remolcadors puguin ser tripulats solament amb dos professionals.

Com premissa principal denunciem abans de res, l'atemptat que suposaria contra la SEGURETAT DELS PROPIS REMOLCADORS I ELS SEUS TRIPULANTS, DELS BUCS REMOLCATS, INSTAL·LACIONS PORTUÀRIES, MEDI AMBIENT MARÍ I CIUTATS O ZONES POBLADES DELS VOLTANTS, el fet de consentir reduir encara més les tripulacions ja minvades de per si mateix, en contraposició a les cada vegada majors exigències de qualitat i seguretat.

Exigim a la Direcció general de la Marina Mercant la retirada de la iniciativa legislativa. En el cas de no atendre a les nostres raons, aquesta plataforma en la qual estan representats tots els treballadors del sector, independentment de la seva afiliació sindical, decideix ferma i unànimement emprendre les mesures i mobilitzacions necessàries per a dignificar la nostra professió i fer prevaler abans de res la seguretat, així com responsabilitzar a totes les persones i organismes implicats com causants ineludibles dels accidents que esdevindran, com a conseqüència de la reducció de tripulacions.

CGT Sector Mar i Ports