CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Alfonso, activista dels moviments socials i militant de la CGT, ha ingressat a la presó

Divendres, 9 abril, 2010

Domàs solidari

PROU REPRESSIÓ A LES QUE LLUITEN

ALFONSO LLIBERTAT!

Des del dijous 8 d'abril, l'Alfonso Hermoso, veí de l'Hospitalet, treballador i membre de la secció sindical de CGT a Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, es troba tancat, primer a la Presó Model de Barcelona i ara traslladat a Brians 2. Ha començat el compliment d'una condemna de 3 anys de presó. El seu delicte va ser anar a una manifestació convocada per l'Assemblea d'Okupes de Barcelona el 19 de maig de 2007; una manifestació que va ser encerclada pels antiavalots dels Mossos d'Esquadra que van estar agredint als i les manifestants amb una arma considerada il·legal pel propi Departament d'Interior, el kubotan (una espècie de punxó). L'acusació que va motivar la condemna de l'Alfonso, en un judici ple d'irregularitats, fou la d'agredir a un dels policies que l’estava agredint amb aquesta arma il·legal.

Davant de l'alarmant situació generada per la condemna i empresonament del nostre company, des de la CGT manifestem que:

1. El segrest o “pastoreig” de manifestacions posada en pràctica pel govern tripartit de Catalunya en els darrers anys és una pràctica que vulnera greument el dret de manifestació i la llibertat d'expressió.

2. Malauradament hi ha massa exemples d'actuacions il·legals i denunciades per part dels Mossos d'Esquadra, com les càrregues contra els estudiants del 18 de març de 2009 o els maltractaments a persones detingudes. La situació del 19 de maig de 2007 n'és un exemple més.

3. La jutgessa titular del Jutjat núm. 12 d'executòries de Barcelona ha denegat la suspensió cautelar de l'ingrés a la presó de l'Alfonso malgrat que més de 53 entitats, entre elles CGT, havien presentat una petició d'indult. Es vulnera així el principi defensat per la pròpia consellera Tura i pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de suspendre els ingressos a presó quan hi ha un indult demanat, suspensió que sistemàticament s'aplica, per exemple, en els casos de Mossos d'Esquadra condemnats per tortures o de polítics.

L'Alfonso, a més de treballador i lluitador sindical, fa anys que és un actiu militant de moviments socials. És per aquesta raó que ha estat condemnat després d'un judici ple d'irregularitats i sobre el qual hi ha un recurs al Tribunal Constitucional. És també per aquesta raó que ha estat empresonat malgrat la presentació de l'indult, en contra la pròpia administració de justícia dictamina.

Per aquestes raons, des de la CGT exigim l'alliberament immediat i sense condicions de l'Alfonso. Però també per aquestes raons demanem que s'aturin les polítiques de repressió a qui des de sindicats i moviments socials lluitem dia a dia contra les injustícies del capitalisme i en defensa dels drets socials més elementals.

Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya

9 d'abril de 2010

Més informació sobre el cas i la campanya de suport a:

http://alfonsolliure.blogspot.com/


>>> Notícia publicada al diari El Punt:

Entra voluntàriament a la presó el noi que va trencar el nas al mosso del kubotan

L'advocat demana suspendre l'ordre d'empresonament, com en el cas dels agents condemnats per tortures

www.elpunt.cat/noticia/article/24-puntdivers/4-divers/156235-entra-voluntariament-a-la-preso-el-noi-que-va-trencar-el-nas-al-mosso-del-kubotan.html?dema=1

Attached documents