CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Algèria: primer dia de vaga convocada per la intersindical. La vaga en la Funció pública massivament seguida

Dilluns, 11 febrer, 2008

Els treballadors de la Funció pública, una vegada més, van respondre massivament, ahir, a la crida a una vaga general, de tres dies, fet per la Intersindical de la Funció pública. Aquest moviment de protesta és el nové envit entre els treballadors i les autoritats públiques que persisteix a fer el desentès. Contactat ahir per la nostra part, el portaveu del Cnapest, Ali Lamdani, es va mostrar satisfeta quant a la taxa nacional de seguiment. Aquest últim oscil·la, segons ell, entre 90 i 100%.

La vaga ha paralitzat completament el sector de l'educació, en particular, els col·legis. En la wilaya de Béjaïa sobre 50 col·legis 45 s'han paralitzat, seguit inclús del suport d'algunes escoles primàries i mitjanes. La wilaya de Bouira es va paralitzar també a 100%. Seguida per una altra wilaya, és a dir Ilizi, per primera vegada, amb 70%, Ouargla 100% i Sétif amb 90%…… A més les universitats van respondre a aquest moviment de vaga, en particular, les afiliades al CNES.

Per la seva banda, M.Muhammad Hadj Djilani, encarregat de comunicació en el SNAPAP va mantindre que aquesta acció de protesta va ser seguida àmpliament pels funcionaris, a pesar de, va lamentar, que ella estigués precedida per una crida al diàleg pels dos ministres respectivament, a M.Tayeb Louh, i el Sr. Benbouzid, a fi de trencar aquest moviment de protesta.

Aquest últim ha reconegut una resposta significativa en tots els sectors de la Funció pública, la taxa nacional de seguiment dels quals estima en el 80 %. El Sr. Bouhketta portaveu del CLA, per la seva banda, va afirmar que "la crida a la vaga es va seguir àmpliament, en particular, en el sector de l'Educació, en els col·legis i universitats." El percentatge de seguiment va sobrepassar el 90% en el territori nacional "." D'altra banda, el Sr. Sadali, secretari general del Satef, va destacar que "la rebel·lió" dels treballadors expressa la seva determinació d'arrancar els seus drets "legítims" a un estatut que garanteixi la dignitat, estabilitat i condicions de treball adequades i un poder adquisitiu que permeti una vida digna. Va cridar també a ampliar la mobilització "solidària", desafiant al mateix temps a les autoritats públiques a obrir els "canals de la negociació i la satisfacció de les reivindicacions" i això, abans que "la còlera dels treballadors, fins ara canalitzada pels sindicats autònoms, es transformi en un caos social."

Cal recordar que aquesta acció es continuarà avui i demà amb una concentració davant de la Presidència del Govern.

Article de L´Evenement


CGT es concentra davant de l'Ambaixada d'Algèria en suport a la vaga de la funció pública en aquest país

A les nou d'aquest matí, diversos activistes de CGT es concentraven davant de l'Ambaixada d'Algèria a Madrid per a demostrar el seu suport a la vaga de la funció pública que uns quants sindicats autònoms algerians sostenen en el país magribí des d'ahir.
La concentració ha durat al voltant de mitja hora, al terme de la qual, José Pascual Rubio, Secretari de Relacions Internacionals de la CGT, ha llegit un manifest. S'ha intentat lliurar una carta a l'atenció de l'ambaixador, però el personal de l'Ambaixada, de mala manera, s'ha negat a rebre-la. En la dita carta, CGT mostra la seva preocupació per la situació dels treballadors/es de la funció pública algeriana i sol·licita que siguin tingudes en compte les reivindicacions dels sindicats autònoms algerians i que es posi fi a la seva marginació, fent-los partícips dels debats relatius al futur dels treballadors/es.

La vaga ha sigut convocada per als dies 10, 11 i 12, i els objectius d'aquesta són:

- Un salari compatible amb el poder adquisitiu.
- Revisió dels estatuts particulars de la funció pública amb integració dels sindicats autònoms en els treballs.
- Nomenament dels adjunts i interins amb la creació de llocs de treball.
- Instauració d'una pensió de jubilació digna, d'acord amb el poder adquisitiu.
- Proveir d'un salari mínim als parats sol·licitants d'ocupació.

Roberto Blanco. (Article original en castellà i fotos de José Alfonso al Rojo y Negro Digital|Rojo y Negro digital)