CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Algunes de les amistats perilloses de la Rectora de la UAB

Dijous, 7 juliol, 2011

La secció sindical CGT-UAB vol posar en coneixement a tot el personal de la UAB que, segons informacions publicades per diferents mitjans de comunicació (per exemple, aquí i aquí) el president de la Comissió d’Economia del Consell Social de la nostra universitat s’enfronta a una querella interposada per la fiscalia de Barcelona per un presumpte delicte de frau fiscal. El senyor Ricardo Rodrigo Amar, president i propietari de l’editorial RBA, grup que administra productes a més de mig centenar de països, va eludir presumptament l’abonament de l’impost de societats des del 2005 fins al 2008.

La quota suposadament defraudada, segons la fiscalia, ateny 2,3 milions d’euros i oscil·la entre 464.000 euros i 655.000 euros anuals.

A cada anualitat, segons surt publicat en alguns mitjans, se supera el mínim de 120.000 euros per a ésser considerat delicte.

CGT-UAB considera aquesta situació molt greu, no solament per la naturalesa pròpia dels fets, que la justícia haurà d’aclarir, sinó també perquè perjudica la imatge de la UAB, que és un centre d’ensenyament superior públic. En un moment d’ofegament financer de la universitat i quan des de les instàncies de govern es demana a les treballadores i treballadors, personal acadèmic i d’administració i serveis i també a l' alumnat, un esforç per afrontar les retallades de pressupost, sembla molt poc edificant que un membre destacat del Consell Social, que abona la política de reducció que ens proposa l’equip de Govern com a “única solució” als greus desequilibris pressupostaris, es vegi implicat en un afer de frau a l’erari públic de proporcions alarmants.

No podem considerar acceptable que les decisions sobre els pressupostos i la gestió econòmica d'una universitat pública puguin quedar en mans de representants de l'àmbit empresarial, responsables d'una gestió privada opaca i clarament antagònica als interessos generals de la nostra societat.

Per tot això:

1) exigim a l’Equip de Govern de la universitat que doni explicacions fidedignes, a les quals creiem que està obligat;

2) que demani la dimissió immediata de l’encausat del lloc de responsabilitat que actualment ocupa, si més no, mentre no s’aclareixi la seva situació judicial, i sense prejutjar sobre la culpabilitat o innocència de l’ interessat.

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona