CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Als ciutadans i ciutadanes: prou de repressió contra els treballadors de Parcs i Jardins de Barcelona per part d’ICV-EUiA

Divendres, 12 novembre, 2010

ALS CIUTADANS I CIUTADANES

Ens dirigim a vostès, per informar i a l'hora denunciar la injusta sanció de seixanta dies de suspensió d'ocupació i sou al Carlos Bernal, secretari del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins.

Els motius (o més aviat l’excusa) que va donar l'Empresa per aplicar aquesta sanció, van ser àmpliament rebatuts en un comunicat del Comitè d'Empresa de Parcs i Jardins. Escrit fet públic, el 21 de juliol del 2009 , amb el suport de les treballadors/es i que es va enviar a l'Alcalde, a la Presidenta i al Gerent de l'Institut i que darrera d'aquest full reproduïm.

Es tracta doncs al nostre entendre, de lesionar una vegada més la llibertat sindical i reprimir el legítim dret de les treballadores a reclamar els nostres drets. Fet que aboca l'Institut Municipal de Parcs i Jardins a una estèril via morta.

Atès que la reflexió i el sentit comú han de servir de guia per solucionar aquest tema i donat que el pròxim dia 15 de novembre es realitzarà el judici al Jutjat 25 de lo social, i que el temps se'ns tira a sobre; conscients que un acte repressiu contra un treballador no pot quedar impune; tot entenent que és aquest un acte de repressió no únicament a una persona, a un organisme o a un sindicat. Considerem que es tracta de la repressió a tota una plantilla, a través d'aquell que va ser escollit per representar-la.

Per tot això exigim una ràpida solució, a l'hora que els informem de la ferma voluntat de mobilitzar-nos i de denunciar públicament, aquest acte de repressió sindical i de la hipocresia dels nostres representants polítics d'ICV-EUiA, en evidenciar les diferències entre el que diuen y el que fan.

Secció Sindical de CGT a Parcs i Jardins

Barcelona a novembre de 2010


Comunicat del Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins de Barcelona davant la sanció imposada al Secretari del Comitè

El dia 10 de juny de 2009, coincidint amb la convocatòria de una vaga, la direcció de l’Institut va imposar una sanció de suspensió d’ocupació i sou de seixanta dies i el seu immediat compliment al Secretari del Comitè d’Empresa Carlos Bernal.

El motiu (o més aviat l’excusa) per a aquesta sanció és el fet que no havia presentat els fulls de preavís o justificant d’utilització de les hores sindicals pel que la Direcció de Parcs i Jardins considera que són faltes d’assistència injustificades, malgrat que en el seu moment ja se’ls va informar que el company assumia les responsabilitats de la Secretaria del Comitè d’Empresa que requereix plena dedicació.

Durant aquest temps que la Direcció de l’Institut considera faltes injustificades, el Secretari del Comitè d’Empresa ha estat en reunions amb un o diversos membres de la Direcció, o amb l’Inspector de Treball, o signant contractes de treball en el departament de personal, o exercint les seves funcions de secretari en la seu del Comitè en el centre de manteniment de Canyelles..., sent vist per gran quantitat de treballadors i treballadores de Parcs i Jardins.

El Comitè d’Empresa a través d’escrit remés a la Direcció en data 29 de maig, una vegada va tenir coneixement de la proposta de sanció, va considerar i va valorar com un mer “error administratiu” els fets descrits per la Direcció i com a tals, esmenables amb el lliurament del preavís o justificant.

Per tot això, no podem més que considerar que la sanció imposada al secretari del Comitè d’Empresa està basada en mentides i mitges veritats amb l’objectiu de donar un escarment.

Aquesta situació repressora no és un fet aïllat sinó un pas més en l’espiral antisindical de la Direcció de l’Institut, el fet àlgid de la qual fins al moment havia estat el desallotjament il·legal de la seu del Comitè d’Empresa.

Davant aquests fets el Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins, les seccions sindicals de CC.OO., CGT, UGT i USOC denuncien la coacció i repressió sindical que està exercint la direcció de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins i exigeixen la retirada immediata de la sanció imposada al Secretari del Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins.

Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins

Seccions Sindicals de CC.OO., CGT, UGT i USOC


Continua la tancada de treballadors a les oficines del c/Tarragona

Els treballadors/es tancats en les oficines del carrer Tarragona decideixen continuar amb el tancament. Ahir dijous dia 11 de novembre els treballadors/es tancats en les oficines van decidir continuar amb el tancament i convocar una PERNILADA per al diumenge 14 de novembre a les 11 hores. a PARCS iI JARDINS c/Tarragona 173.

15 companys/es es mantenen tancats/des pel conveni i pel dret a la jubilació parcial i l'ocupació pública.

Acostat a l'esmorzar familiar i solidari en suport a la tancada. Amb pa, vi i pernil.

Si no et mous... doncs això, ens la donaran amb formatge

Imma, Campillo i Medina són espines de la mateixa sardina

11 de novembre de 2010

Comitè d’Empresa Parcs i Jardins de Barcelona (CCOO,CGT,UGT,USOC)


CONCENTRACIÓ DAVANT DEL JUTJAT DE LO SOCIAL 25 A LA RONDA DE SANT PERE 52, EL DILLUNS 15 DE NOVEMBRE A LES 10 HORES

Contra la sanció imposada al secretari del Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins i membre de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció