CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Alternativa Antimilitarista-MOC davant la vaga general del 29-S

Diumenge, 19 setembre, 2010

Davant el conjunt de mobilitzacions en l'Estat Espanyol contra les retallades de la despesa social i dels drets laborals, i entre elles la vaga general del pròxim 29 de setembre, qui constituïm Alternativa Antimilitarista-MOC desitgem donar a conèixer les següents qüestions des de la nostra perspectiva antimilitarista i noviolenta.

El Govern espanyol desenvolupa una política en favor dels grans poders econòmics internacionalitzats, desbocats en l'acumulació d'un capital financer cada vegada més especulatiu, carents de controls públics, i generadors de desigualtat i misèria en tot el planeta. Aquesta barbàrie s'estén generant inseguretat alimentària, sanitària, mediambiental... i altres formes de violència estructural i guerra, hipotecant els recursos, el benestar i les oportunitats del conjunt de la ciutadania i de les pròximes generacions.

Aquest context està apuntalat per una política militarista i de control social, on Espanya s'ha llançat, integrada en l'OTAN i sota l'hegemonia dels Estats Units, a jugar el seu paper en el manteniment d'aquest injust ordre internacional.

El desplegament militar espanyol en l'ocupació d'Afganistan suposa diàriament 1 milió i mig d'euros. Només el 2009 es va gastar 716 milions d'euros a mantenir tropes en altres països.

Per al militarisme no hi ha retallades: La despesa i el personal militar i policial s'incrementen mentre decreixen els recursos de les polítiques socials.

La despesa militar en l'Estat Espanyol creix anualment, fins a situar-se en l'actualitat en un 12’47% de l'actual pressupost: 23.115’03 milions de €. En el decenni 1999-2008 es va incrementar, segons el SIPRI, en un 37’7%. Actualment, la despesa militar per dia és de gairebé 50 milions d'euros, i suposa 395 € per habitant.

La investigació i la indústria militar acaparen ingents recursos. Els contractes d'armes vigents ronden els 30.000 milions d'euros, el que gairebé quintuplica els 6.045 milions que pretenen retallar-se de la inversió pública entre 2010 i 2011. Les empreses armamentístiques han rebut crèdits a un interès zero durant 20 anys per un valor de 14.205 milions d'euros, dels quals no s'ha retornat ni un 1%. Simplement amb que es retornés un 10% d'aquests crèdits l'Estat ingressaria els 1.500 milions d'euros que s'estalviarà congelant les pensions en 2011.

La despesa militar, d'aquesta forma, es conforma com una de les bases generadores del deute públic que tant es diu combatre.

A més, Espanya es consolida com venedora d'armament: és el principal exportador de munició lleugera a l'Àfrica subsahariana, el vuitè exportador mundial d'aquest tipus d'armament i el sisè país exportador d'armament pesat.

El capitalisme és guerra, i la guerra ens empobreix: Aquestes polítiques antisocials de les quals forma parteix el militarisme exigeixen la nostra resposta crítica i reivindicativa des de les polítiques globals, a les quotidianes.

Des del moviment antimilitarista reclamem la retallada dràstica de la despesa militar, fins a l'abolició dels exèrcits; reclamem una política econòmica que reconegui que les nostres vides i drets valen més que els beneficis dels grans capitals financers.

Per a això reivindiquem una cultura de pau i noviolència: el desarmament i desmilitarització, la democràcia, el desenvolupament i els drets humans, i cridem a la desobediència contra el militarisme i les seves causes, que són també les de la crisi.

Setembre de 2010.

Alternativa Antimilitarista-MOC