CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Altrad Rodisola en vaga indefinida des del 20 d’agost a Tarragona

Dimarts, 25 agost, 2015

Concentració el divendres 28 d’agost davant les instal·lacions de Repsol Química a Tarragona

Continuen les protestes dels treballadors en vaga d'Altrad-Rodisola, una subcontracta amb seu al Polígon Riu Clar de tarragona que ofereix serveis de manteniment a tot el polígon químic tarragoní. Vora dos-cents empleats es veuen afectats per uns ajustos que l'empresa justifica amb l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, és a dir, amb pèrdues. Unes pèrdues que la CGT assegura que no existeixen.

Aquest divendres 28 d'agost a les deu del matí s'han concentrat davant de Repsol Química, un dels principals clients d'aquesta subcontracta, per pressionar-los en aquest període legal de negociació que s'acabava avui. Una hora i mitja després s'han dirigit a la seu del polígon i hi han protestat un parell d'hores més. Al final, han fet una assemblea en què han decidit seguir la vaga. Durant tot el matí han produït talls a les carreteres.

Fa tres dies que l'empresa no s'ha assegut a negociar amb el comitè de vaga, unes negociacions que segons els representants dels treballadors cada cop van a pitjor.


Concentració el 27 d'agost davant la factoria de la BASF

Aquest dijous 27 d'agost un nombrós grup de prop d'un centenar de treballadors de Altrad Rodisola i sindicalistes de la CGT s'han concentrat a les 12h davant la planta de BASF al polígon petroquímic de Tarragona tallant-ne els accesos i tallant posteriorment la N-340 al seu pas per davant de l'empresa.

Per al divendres 28 d'agost s´ha convocat una nova concentració a les 10h del matí a l'entrada de Repsol Química.

IMG-20150823-WA0000


Els treballadors de Altrad Rodisola porten una setmana de vaga!. La raó? Defensar les seves condicions de treball, però sobretot, lluitar per la seva dignitat.

Enfront d'un grup d'empreses de pes internacional, els treballadors de Rodisola es planten com David davant de Goliat, només armats de la seva solidaritat i el seu convenciment, i inicien una vaga indefinida des del 20 d'agost a Tarragona. En aquests temps de crisis on les raons sobren però la por arrasa, la seva lluita és encara més important perquè mostra el camí a seguir.

L'aigua va desbordar el got, ja n'hi ha prou de tractar-nos com a esclaus!

De l'altre costat de la barrera, Altrad, el grup al que pertany la seva empresa, amb beneficis milionaris i el president dels quals, nomenat Empresari Mundial de l'Any el 2015, s'enorgulleix de presentar-se com a “humanista”. On queda la humanitat quan els números sempre oculten a les persones? Malgrat les aparences, les pràctiques de Altrad no són noves. Ja els treballadors francesos els van convocar vaga en 2010 i 2013 per voler danyar les seves condicions de treball.

Al costat de Altrad, ens trobem als grans gegants de la química. Basf, Dow, Repsol. Malgrat la propaganda quotidiana sobre seguretat i qualitat, no dubten a recórrer a altres empreses perquè realitzin el treball de Rodisola. Què més dóna, també ells tenen criteris que estan per sobre de la seguretat. El dels beneficis, sense anar més lluny. I sense dubtar-ho, quan els mateixos treballadors que ells han subcontractat sofreixen una agressió, es posen del costat de l'agressor. Què els importa si uns treballadors clau per al desenvolupament de l'activitat habitual treballen per mil euros o per la meitat, treballen vuit hores o quinze.

Enfront del menyspreu de la patronal de Altrad, enfront de l'esquirolatge a empreses com Basf, només queda un camí i aquest és unir-se als companys i lluitar, lluitar, lluitar.

Per tot això, convoquem

CONCENTRACIÓ

Dijous 27 d'agost, a les 12h

A la porta 1 de la BASF a la Carretera de València (N-340 KM 1156)

Treballadors de Altrad Rodisola – EN LLUITA!!

CGT Tarragona


Altrad Rodisola, enfront les mentides patronals, en vaga indefinida

Els nostres companys de Altrad Rodisola estan en vaga des del passat dia 20 d'agost.

Aquesta vaga, de durada indefinida, té un objectiu clar: exigir la revocació de les modificacions substancials de les condicions de treball que els imposa l'empresa així com impedir que aquesta desactivi el pacte que fins ara regulava les condicions de treball i que passarien a regir-se pel conveni de la construcció, amb condicions molt més precàries.

Sense tenir més informació, hi ha qui pot pensar que l'empresa es veu forçada a donar aquests passos a causa de la crisi. Res més lluny de la veritat. El grup francès Altrad, del qual forma part Altrad Rodisola és un grup amb implantació en una dotzena de països europeus més de la Xina, Estats Units o regions com el nord d'Àfrica. Segons es defineix la pròpia empresa a la seva pàgina web, Altrad és "el major protagonista en el mercat internacional de la construcció ". Amb un volum de negoci de 861 milions d'euros el 2015 i uns beneficis nets de 49 milions d'euros, és difícil trobar una excusa a les dificultats econòmiques que són tan tangibles per a nosaltres els treballadors.

Altrad Rodisola és una empresa molt coneguda en el sector metal·lúrgic. Els seus treballadors estan especialitzats en treballar en el muntatge i desmuntatge de bastides en condicions moltes vegades difícils. No és casualitat que sigui Rodisola l'escollida per aquesta funció en empreses tan conegudes com Dow, Repsol o Basf. Empreses enfront de les que es reuneixen els treballadors cada dia des de la convocatòria de vaga, per evitar el esquirolatge, donar-se suport mutu i denunciar la injustícia dels ajustos que se'ls volen imposar.

Tot i la capacitat i bon fer de la seva plantilla, Altrad Rodisola porta anys pagant salaris de misèria als seus treballadors, amenaçant amb l'acomiadament i el tancament mentre els seus directius s'embutxaquen milions cada any. El president del grup, Mohed Altrad, recentment nomenat Empresari Mundial de l'Any afirma a internet que "ha cuidat sempre de conservar i promoure una concepció humanista del management ". En mirar les condicions de treball a Tarragona, queda en dubte que entén per concepció humanista.

Explotació laboral seria potser una definició més encertada.

Els companys de Altrad Rodisola són un exemple de lluita i resistència. La seva situació no difereix molt de la d'altres treballadors del sector metal·lúrgic ni d'altres sectors.

Sabem que les retallades en drets i condicions laborals estan a l'ordre del dia, independentment de la situació econòmica de l'empresa. Fa temps que van deixar de ser un tema d'actualitat per convertir-se en gairebé un costum, quan s'invoca la crisi per justificar tant atropellament. És per això que la seva rebel·lia, solidaritat, la seva capacitat d'organitzar i plantar cara a la injustícia, la seva lluita per la seva dignitat ha de rebre tot el nostre suport.

Tots amb els companys de Altrad Rodisola.

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT TARRAGONA

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

Alberto. CGT Astrad Rodisola. TEL. 616605048


Treballadors de Rodisola en lluita amb vaga indefinida

El conflicte laboral de l'empresa Altrad Rodisola s'enquista a Tarragona
Des de fa gairebé una setmana, els treballadors de la firma fan vaga indefinida

El col·lectiu denuncia l'empitjorament de les condicions laborals

Un centenar de treballadors d'Altrad Rodisola es manifesten a la sortida de BASF

El treballadors d'Altrad Rodisola, empresa externa de la multinacional Basf, es van concentrar ahir al matí a la carretera de València per denunciar l'empitjorament de les condicions laborals amb la imposició de l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors. Un centenar de persones van aturar el trànsit de l'N-340 entre les dotze i la una del migdia.

La protesta s'emmarca en una setmana de vaga que té un “bon seguiment, amb més de la meitat de la plantilla”, explica el delegat del comitè general de treballadors de l'empresa, Jorge Asenjo.

Els treballadors denuncien que en dos anys a l'empresa hi ha hagut dos ERO, s'han retallat els salaris i s'ha substituït el conveni intern per un conveni col·lectiu. Les negociacions entre treballadors i empresaris van començar el dia 18 d'agost i “han tirat enrere” afirma Asenjo.

També denuncia que “més de deu treballadors amb antiguitat han estat acomiadats per fer noves contractacions amb salaris inferiors”.

El comitè calcula que l'empresa estalviarà 340.000 euros anuals amb les retallades, entre acomiadaments i reducció de salaris entre treballadors directes i indirectes. Els treballadors afirmen que l'empresa no té pèrdues, sinó beneficis milionaris.

Altrad Rodisola pertany al grup Altrad, una multinacional amb seus a una dotzena de països europeus, la Xina, els Estats Units i regions del nord d'Àfrica, i té uns beneficis de 49 milions d'euros.

El president del grup, Mohed Altrad, ha estat nomenat empresari mundial de l'any, segons expliquen des de la CGT. A Tarragona l'empresa disposa de 240 treballadors i treballa per a gairebé totes les petroquímiques. Tot i que la seu és a Tarragona, també té plantes a València o Castelló, on les protestes no han proliferat.

La jornada d'ahir va transcórrer sense incidents i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra van desviar el trànsit durant la protesta. Passada la una del migdia els treballadors van deixar lliure la circulació i van pactar concentrar-se aquest divendres davant de Repsol Química a partir de les deu del matí, quan decidiran si continua la vaga.

- LA XIFRA: 10 treballadors han estat acomiadats per contractar-ne altres amb salaris més baixos, segons el col·lectiu.

FONT: ELPUNTAVUI.CAT

Attached documents