CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amadeu Casellas ha posat fi a la vaga de fam el 5 de setembre

Diumenge, 7 setembre, 2008

Des de la CGT de Catalunya volem expressar la nostra satisfacció per la fi de la vaga de fam. Desitgem que l'Amadeu es recuperi i pugui gaudir dels acords assolits. També exigim la llibertat per la resta de presos polítics.

Us adjuntem els comunicats de l'Amadeu Casellas i del grup de suport, així com un recull de premsa.

Amadeu Casellas Ramón, Hospital de Terrassa - Comunicat:

Ahir, dia 05/09/2008, a les 14.30 he deixat la vaga de fam que venia mantenint des del passat dia 22/06/2008, després d'assolir un acord amb el Síndic de Greuges de Catalunya, en concret amb Ignasi Garcia i Clavel, Director de Seguretat Pública i Relacions socials, també pel meu estat de salut.

Vull donar les gràcies al suport rebut sense el qual aquest acord no hagués estat possible, a la meva mare, també i molt especialment a la meva advocada, que tot i estant amb un delicat estat de salut ha estat a tota hora, al costat del seu company, al meu costat. També a la CNT, en especial als de Manresa on estic afiliat. També agraeixo tot el suport rebut des de la Plataforma de la comarca d'Osona. Als meus amics/es, als Maulets de Vic, a la meva cosina, (...), a totes les associacions de drets humans i contra la tortura, als meus companys, grups anarquistes de tot l'estat espanyol i de l'estranger, i a totes les persones que amb les seves cartes i postals m’heu donat ànims i forces quan flaquejaven. No continuo amb la llista perquè és molt llarga, però us dono les gràcies a tot/es pel vostre suport i solidaritat ja que sense ell no hagués estat possible arribar a aquest acord amb el Síndic de Greuges, que mereix tota la meva confiança perquè, entre altres coses, ens coneixem des de fa molts anys.

Espero que en un termini curt puguem celebrar la meva sortida. Com us podeu imaginar encara tinc que ser uns dies en l'hospital i després en la infermeria. Per la qual cosa a través meu o de les persones més properes us aniré informant.

Salut i Anarquia,

Amadeu.

Comunicat dels grups de suport a Amadeu Casellas:

Els grups de suport a Amadeu Caselles, advocada i advocats, i la seva mare tenen el goig de fer-vos saber que ahir, 5 de setembre, després de 76 dies de vaga de fam, Amadeu Casellas va posar fi a la seva protesta, que amenaçava greument la seva vida.
Ahir, el Sr. Ignasi García Clavel, en representació del Síndic de Greuges de Catalunya va visitar l’Amadeu a l’Hospital Penitenciari de Terrassa i li va prometre:

1. Que quan s’hagi recuperat de la vaga de fam li donaran permisos.

2. Que després dels permisos li atorgaran el que el reglament de règim penitenciari coneix com a 100.2, i que és un tercer grau restringit.

3. Que després se li concedirà el tercer grau.
Considerem que aquesta victòria (parcial) és fruit de les mobilitzacions populars, malgrat que no estan regalant res a l'Amadeu, i el procediment que li han promès és el normal.

Volem denunciar també enèrgicament, però, que les autoritats penitenciàries i polítiques de Catalunya han permès que la vaga de fam arribés als 76 dies, amb tot el risc i patiment que això ha comportat al propi Amadeu i als seus familiars. Cal no oblidar que hi poden haver seqüeles, i que la recuperació serà llarga...

Anunciem també que no dissoldrem els grups de suport, i que vetllarem perquè es compleixin totes i cada una de les promeses fetes a Amadeu.

Però queden molts altres Amadeus a les presons. Continuarem denunciant les injustícies que pateixen cada dia, i continuarem reclamant la seva llibertat.

La lluita continua!

Hospital Penitenciari de Terrassa, 6 de setembre de 2008


Recull de premsa:

Comunicat de premsa del Departament de Justícia.

Rojo y Negro Digital.

www.3cat24.cat

El Grup de Suport a Amadeu Casellas confirma que el pres ha deixat la vaga de fam

Barcelona.- El Grup de Suport a Amadeu Casellas ha confirmat, aquest divendres a la nit, que l’intern de Quatre Camins ha abandonat la vaga de fam. Una portaveu de l’entitat ha explicat que el síndic de greuges, Rafael Ribó, l’ha visitat i ha mediat en la situació. Li ha promès el que Casellas demanava com a requisits mínims per deixar la vaga. Així, se li atorgarà el tercer grau restringit i després el tercer grau normal, tot i que no s’ha concretat cap calendari, segons la portaveu. Tot i aquesta ’victòria’, ha explicat que mantenen la mobilització prevista per a aquest dissabte, que sortirà a les onze del matí de l’estació del Centre de Terrassa per arribar fins a l’Hospital Penitenciari.

EUROPA PRESS

El pres català en vaga de fam per reclamar beneficis penitenciaris abandona la seva protesta voluntàriament

BARCELONA, 5 de setembre

El pres hospitalitzat a l’Hospital Penitenciari de Terrassa (Vallès Occidental) després d’estar en vaga de fam des del 23 de juny per reclamar beneficis penitenciaris ha abandonat avui la seva protesta voluntàriament, segons ha informat la Conselleria de Justícia en un concís comunicat.
Amadeu Casellas, reclús a Quatre Camins, està ingressat des del 31 de juliol per ordre judicial, després de passar diverses setmanes només consumint glucosa, el seu estat general de salut és "conservat" en haver perdut 20 quilos de pes.
Casellas va ingressar a la presó per primera vegada el 1979 per atracar bancs i també se’l coneix per la seva faceta d’anarquista. Des d’aleshores ha estat a la presó gairebé ininterrompudament, tot i que ha trencat la condemna diverses vegades en no tornar d’algun permís penitenciari.
És per això que les autoritats penitenciàries li deneguen més permisos i el tercer grau, que li permetria només dormir a la presó. El pres també al·lega que té un entorn familiar estable i disposat a ajudar-lo en la seva reinserció social i disposa d’una oferta de feina.

www.vilaweb.cat

El pres Amadeu Casellas abandona la vaga de fam

El Síndic de Greuges li ha dit que Justícia es compromet a donar-li dos permisos i després, el tercer grau restringit · Feia setanta-sis dies que el pres anarquista comencà la protesta

Amadeu Casellas ha abandonat la vaga de fam que protagonitzava des de feia setanta-sis dies. L’advocada del reclús anarquista, Diana Reich, ha explicat a VilaWeb que el Síndic de Greuges ha traslladat a Casellas el compromís del departament de Justícia d’atorgar-li dos permisos de 48 hores quan es recuperi de la vaga de fam i després, obtindrà un tercer grau penitenciari restringit que el permetrà treballar fora de la presó i anar-hi a dormir.
Amadeu casellas va començar una primera vaga de fam el 12 d’abril exigint que li fossin respectats els drets i obtenir així la llibertat, que va aturar quan va rebre el compromís de les autoritats penitenciàries d’estudiar el seu cas. Com va considerar incomplert aquest acord va reiniciar la vaga el 22 de juny. Ara és al mòdul penitenciari de l’Hospital de Terrassa i fa una setmana va deixar de consumir glucosa.

Pres des de 1986

Amadeu Casellas compleix condemna des del 1986 per atracament a mà armada, entre més delictes que es van fondre en una sola condemna, encara que mai no ha estat condemnat per haver fet mal a ningú. Però més tard fou jutjat per infracció de condemna i per reincidència en un atracament comès el 2006 en una oficina bancària de Vic. Els advocats d’Amadeu Casellas lluiten per aconseguir que aquestes condemnes també es fonguin en una de sola, amb què Casellas potser podria obtenir el tercer grau penitenciari. Advocats, familiars i amics diuen que es podrà reintegrar sense problemes, que té una família i una feina que l’esperen i que únicament vol recuperar la seva vida. Un pres incòmode
Durant tot el temps que ha passat tancat, Amadeu Casellas ha passat per moltes presons i ha viscut el traspàs del sistema penitenciari del govern espanyol al de Catalunya. Diu que les condicions higièniques i el menjar han millorat, però que tota la resta continua igual, que hi ha maltractaments de moltes menes i que la presó no serveix precisament per reintegrar els presos. Sempre ha lluitat per millorar les condicions de vida dels presos, ha participat en força protestes i vagues de fam i Francesc Arnau considera que això l’ha perjudicat i ha fet més difícil que li fessin informes favorables perquè sortís de la presó. L’advocat Francesc Arnau considera que la situació de Casellas és com la de molts altres presos que no tenen ningú a fora que vetlli pels seus drets.

EFE BARCELONA, 5 setembre

Un pres anarquista de Quatre Camins abandona la vaga de fam que va iniciar el 23 de juny

Amadeu Casellas, que fa 22 anys que és a la presó, exigia el tercer grau o la rebaixa de la seva condemna

L’intern de la presó de Quatre Camins Amadeu Casellas ha decidit abandonar voluntàriament la vaga de fam que va iniciar el 23 de juny passat per exigir el tercer grau o la rebaixa de la seva condemna, segons ha informat avui el departament de Justícia en un comunicat.
Aquest pres anarquista va haver de ser traslladat a principis d’agost a l’Hospital de Terrassa (Vallès Occidental) per les complicacions de salut derivades de la vaga de fam, encara que mai es va témer per la seva vida.
Més de dos mesos després d’iniciar aquesta protesta, Amadeu Casellas ha decidit posar punt final a una vaga que, segons va anunciar en un comunicat, volia portar a terme "fins a les últimes conseqüències".
Casellas ja ha complert 22 anys de condemna per atracar entitats bancàries als anys 70 i 80, "per finançar les lluites obreres", segons els seus grups de suport. Amb aquesta acció, el pres pretenia pressionar les institucions penitenciàries perquè li concedissin el tercer grau o li rebaixessin la condemna.