CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amb aquests sindicats estem “salvados”. Comunicat CGT NISSAN

Divendres, 15 novembre, 2013

Divendres passat el sindicat SIGEN - USOC, va llançar una informació en la qual va tenir la caradura de "defensar" als afectats del ERO del 2009 .

Es posen a la boca que van ser els únics que van portar judicialment el cas fins a l'últim fòrum judicial. Tindran poca vergonya ?. Tothom sap fins on va arribar aquest sindicat en la lluita contra els acomiadaments de l'ERO i quins han estat els resultats. CGT va obrir la possibilitat a tothom , fora del sindicat que fos, de lluitar contra el seu acomiadament .

No se'n recorden del 25 de febrer de 2.009, quan juntament amb CCOO i UGT , acceptaven que tots aquells treballadors per sobre dels 2.800 sobraven en aquesta empresa ? No se'n recorden que l'ERO s'aprova perquè aquests sindicats havien acceptat en aquell acord establir la plantilla necessària ?

Ara diuen que van lluitar contra l'ERO, la seva denúncia ha estat un paripé , van acordar la plantilla. A sobre diuen " que no entren en l'escabrós de la selecció " ARA ?.

També "es queixen" que demanem que tots els treballadors que amb contractes des de 2009 tinguin més d'un any d'antiguitat , passin a indefinits . Som molt hàbils a l'hora de quedar bé amb tothom?

Que tinguin clar, claret, que des d'aquest sindicat, el que intentem és defensar a tots els treballadors i no a la Direcció .

Ja ens sembla bé, per altra banda, que coincideixin amb nosaltres a l'hora d'establir el criteri de major antiguitat, perquè el pas a indefinits dels treballadors sigui clar i transparent. Els val , perquè així tindran excuses per no complir amb tot allò que han estat prometent .

I ara ve el de diumenge a "SALVADOS". De veritat els treballadors de NISSAN hem abaixat els braços, fins al punt de permetre que aquests que diuen que ens representen, assumeixin i justifiquin la fi de la lluita obrera?. La CGT demostra dia a dia, que no assumeix aquest discurs.

El resultat del programa de televisió, és la realitat de la majoria sindical que tenim. És realment el sindicalisme que hi ha ara a NISSAN. Els treballadors de NISSAN "MOTOR IBERICA", han estat referents de lluita, amb vagues indefinides, amb tancaments, mobilitzacions, etc ... i s'aconseguien drets, drets que els que "ens defensen avui" , estan trepitjant .

La CGT no sent vergonya per la imatge que es va donar a la televisió, sentim vergonya perquè és la realitat que tenim. Però no des de diumenge, des de fa anys. Des que els sindicats utilitzen el discurs de l'empresa per amagar-se. El discurs de la por i de la submissió al xantatge i la claudicació. No necessitem sindicalistes que siguin els portaveus de la Direcció. Necessitem representants que no assumeixin que la competitivitat va associada a la precarietat, que passa per reduir el sou o per treballar més temps .

Per a la CGT "AIXÒ NO ÉS EL QUE HI HA", això és el que volen sindicats i direcció . "La Direcció ve amb uns números i què és el que fas?" Doncs lluitar, defensar el nostre lloc, que la Direcció ja defensa el seu. Els treballadors hem de defensar les nostres condicions de treball, amb lluita, amb ràbia i amb dignitat .

En el full d'ahir CCOO, deia que la imatge que es va donar de que els treballadors de NISSAN van acceptar les amenaces i coaccions de forma pacífica, és mentida. Estem d'acord. No han estat els treballadors, han estat ells, amb UGT i SIGEN - USOC . Ara es barallen entre els tres quan sempre acaben en el mateix lloc i signant tot.

Secció Sindical de CGT a NISSAN Zona Franca ,

13 de Novembre de 2.013 .

Més informació:

- WEB CGT NISSAN

- TWITTER CGT NISSAN

- FACEBOOK CGT NISSAN

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció