CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amb el beneplàcit de CCOO i UGT pretenen generalitzar el contracte a temps parcial

Dijous, 26 febrer, 2009

Un dels objectius perseguits pel govern, i que finalment adoptarà forma, és la del foment del treball a temps parcial. Amb això, el Ministeri de Treball reduiria la xifra d'atur molt més que si la contractació fora a temps complet.

Aquesta mesura, sorgida del diàleg entre els agents socials, es troba a l'espera de ser aprovada al costat d'altres cinc més que pretenen reanimar l'ocupació del país. Totes elles es recullen en un document de fusió de propostes al que ha tingut accés El Economista i que recull els resultats de la Taula del Diàleg.

El Govern pretén estimular a les empreses perquè s'inclinin pels contractes a temps parcial realitzant bonificacions en les quotes a la Seguretat Social durant 2009 i amb possible pròrroga per a 2010.

Bonificació del 30%

El percentatge de bonificació serà un 30% més que la jornada pactada en el contracte, sense que superi el cent per cent. Així, un empresari que contracti a un treballador al 70% de la jornada completa no pagarà absolutament res en quotes a la Seguretat Social. En canvi, si el mateix empresari contracta a aquest treballador, però en jornada a temps complet, no rebrà cap tipus d'ajuda en la quotes socials a pagar. L'únic requisit és que la persona contractada deu estar en atur "absolut", segons recull el document.

Encara que amb la nova modificació també es consideraran aturats a l'efecte d'aquest programa els treballadors a temps parcial amb jornades molt reduïdes, com la del 33% de la completa. Altra mesura que ja s'ha consensuat i està llesta per a la seva aprovació és la de reposar la prestació per atur als treballadors afectats per un Expedient de Regulació d'Ocupació de suspensió temporal que finalment sigui acomiadat.

Noticia extreta de Kaos en la Red