CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amb el tancament de l’Hospital Dos de Maig, Creu Roja pot deixar 135.000 usuaris sense hospital

Dilluns, 25 juliol, 2011

L’Hospital Dos de Maig (HDM) pot tancar portes imminentment a Barcelona després de més de 80 anys d’història i no per motius econòmics sinó immobiliaris. El centre té contractada amb el Servei Català de la Salut activitat fins a desembre de 2012 però fa uns mesos que Creu Roja reclama la ocupació dels terrenys de l’hospital sense acceptar cap negociació, per fer oficines.

El tancament de l’HDM provocaria derivar l’activitat a un altre centre amb un cost assistencial més alt, incrementant així les llistes d’espera i la despesa pública, contradient d’aquesta manera les paraules del conseller de Salut, Boi Ruíz, d’optimitzar els recursos sanitaris tot disminuint el cost sanitari.

L’Hospital Dos de Maig és el centre de referència de 135.000 habitants de l’Eixample Dreta de Barcelona, dels quals el 97,2% valoren els seus serveis de manera molt positiva segons les darreres enquestes de satisfacció. A més, el tancament del centre suposaria l’acomiadament de mes de 400 professionals de la sanitat.

Els representants dels treballadors han intentat reunir-se amb la direcció del Consorci Sanitari Integral, ens al qual pertany l’HDM, representants de Creu Roja i del Servei Català de la Salut però no ha estat possible.

Amb el tancament de l’HDM es perdran els següents equipaments per a la ciutat de Barcelona:

* 90 llits d’Hospitalització

* 7000 visites/any de l’Hospital de Dia i 100.000 visites/any de Consultes Externes

* 6 sales d’operacions amb 5.000 intervencions

* 45.000 urgències hospitalàries

* L’únic servei d’Hospitalització a Domicili a l’Eixample Dreta.

L’Hospital Dos de Maig és el centre de referència de les següents especialitats:
Traumatologia, Cirurgia General, Cirurgia Vascular, Oftalmologia, Gastroenterologia, Dermatologia, Otorinolaringologia, Reumatologia, Endocrinologia, Cardiologia, Pneumologia, Neurologia, Medicina Interna, Rehabilitació i Fisioteràpia, Radiologia, Laboratori i Farmàcia
L’Hospital Dos de Maig forma part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública, participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja.

Comitè d’Empresa de L’Hospital Dos de Maig