CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amb la vaga general, construïm poder popular. Només el poble salva el poble, som el 99%

Dilluns, 5 novembre, 2012

Ens trobem en un context de sever empobriment de la classe treballadora provocat pel sistema capitalista-patriarcal i per els poders espanyol, català i europeu al seu servei: atur, desnonaments, retallades de drets individuals i col·lectius, precarietat laboral i de vida, reformes laborals que ens volem esclaves del Capital. A més des de la pujada al poder de la dreta i l´extrema dreta espanyola i catalana, representades per PP i CIU, volem fer retrocedir el dret de les dones a decidir envers el nostre cos, a l´hora que les retallades en drets socials expulsen les dones del mercat laboral per tal d´obligar-nos a tornar a casa amb treball, però sense salari.

Però la lluita dels últims anys, especialment el 2011, les experiències de lluita de treballadors i treballadores, les lluites al sector públic, al transport públic, de les treballadores de la llar, de les treballadores sexuals, del moviment feminista pel dret a l´avortament lliure i gratuït, ens demostren que existeix un potencial que tot just acaba de començar i que cal organitzar per crear poder popular.

El moviment assembleari al marge de les institucions és el camí més vàlid per crear poder popular. Ens cal construir un moviment popular de base, de democràcia directa, amb la força al carrer, autònom de les forces polítiques i sindicals de concertació nacional i obrir un Procés Constituent per dir que:

- Exigim els nostres drets a un habitatge digne a preus populars, sanitat, educació i serveis socials públics i de qualitat, energia neta, cooperatives de consum, economia solidaria, repartiment de tot el treball i la riquesa entre totes les persones, dret a l'autodeterminació del poble català. I construirem poder popular amb la participació de persones i col·lectius, des dels llocs de treball, els barris, els pobles i tot el territori.

Des de la CGT Catalunya fem una crida a totes les persones i col·lectius a aportar a la convocatòria de Vaga General del 14N. Fem una crida a les aturades, desnonades, treballadores de la llar, pensionistes, treballadores sexuals, dones joves en situació d´embaràs no desitjat, en situació de violència masclista. El dia 31 cal sortir a la plaça pública a construir poder popular.

Fem una crida a les treballadores de la llar, a les treballadores sexuals, a les pensionistes, a les precàries a fer Vaga de Consum. Cal trobar-nos a la plaça i al carrer per pensar el nostre futur, per pensar el Procés Constituent del que nosaltres, les dones, cal que siguem protagonistes. Perquè SENSE LES DONES NO HI HA REVOLUCIÓ.

Isa Garnika, Secretària de Gènere de CGT Catalunya

Pàgina Facebook de Gènere. CGT Catalunya : https://www.facebook.com/generecgtcatalunya

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció