CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amb les noves retallades del PP, la prestació de l’atur es reduirà en un 12%

Diumenge, 15 juliol, 2012

La retallada en la prestació d'atur és una de les principals mesures que el govern del PP acaba d'aprovar dins el paquet de noves retallades anunciat el passat 11 de juliol. Si fins ara la prestació consistia a cobrar un 70% de la base de cotització durant els primers sis mesos i un 60% la resta del període fins a un màxim de dos anys, en el segon tram el percentatge quedarà reduït fins a un 50%, amb la intenció, segons deia el president espanyol en el súmmum del cinisme, “d'incentivar la recerca activa d'ocupació”.

Això representa que es reduirà la percepció gairebé un 17% a partir del sisè mes i que, si s'exhaureix el termini, al final s'haurà cobrat al voltant d'un 12% menys. Així, per exemple, amb una base de cotització d'uns 1.400 euros, se'n cobraran 980 els sis primers mesos, però es passarà de 840 a 700 euros en el segon tram.

Fonts del Ministeri de Treball van precisar que la reducció no afectarà els treballadors amb bases de cotització inferiors als 44 euros diaris, fet que implica excloure de la mesura fins a un 27% dels eventuals perceptors del subsidi, que, segons va dir Rajoy, no variarà el termini màxim de 24 mesos. El ministeri també va aclarir que la baixada no afectarà els límits mínims ni màxims de percepció, que se situen en 497 euros al mes per a desocupats sense fills i en 665 per als que en tinguin, i en un màxim de 1.087 euros per als qui no tenen fills i 1.397 per als que en tinguin més d'un.

Font: Agències