CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amenaça de tancament a la televisió dels moviments socials de Barcelona

Dimarts, 17 juliol, 2007

El Govern català (a través de la Direcció General de Mitjans Audiovisuals) ha anunciat a l'Assemblea per la Comunicació Social (ACS) el tancament de les emissions de LaTele. La mesura, comunicada el passat 5 de juliol, contempla també l'aplicació d'una sanció. "La Tele" de l'ACS actualment no té llicència per emetre, però està a l'espera de la convocatòria d'un concurs per obtenir-la.

"La Tele" és una televisió comunitària que emet la seva programació pel canal 52 UHF de Barcelona. La programació està formada per materials que proporcionen persones, entitats i col?lectius socials i per materials de producció pròpia. Aquest mitjà de comunicació forma part d'un projecte desenvolupat per l'Assemblea per la Comunicació Social (ACS), entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu aconseguir el reconeixement d'un espai audiovisual per als moviments socials de Barcelona.

Des de la seva constitució, al 2003, l'ACS ha treballat per aconseguir que la Llei de la Comunicació Audiovisual que regula l'espectre radioelèctric a Catalunya garanteixi l'existència i la sostenibilitat a les ones de mitjans lliures i comunitaris.

L'ACS va presentar les seves reivindicacions a la comissió encarregada de l'elaboració de la nova Llei Audiovisual, que es va aprovar al desembre de 2005. El text final d'aquesta llei recull en l'article 70 el reconeixement dels "mitjans de comunicació sense afany de lucre".

L'ACS forma part també de la Red Estatal de Medios Comunitarios. Des d'aquesta xarxa s'està articulant la reivindicació social de la llibertat d'expressió a Espanya (dret reconegut per l'article 20 de la Constitució
Espanyola), així com del dret d'accés als mitjans de comunicació. Aquestes reivindicacions tenen com a objectiu la inclusió dels mitjans comunitaris a la futura Llei espanyola de l'Audiovisual (pendent d'aprovació).

Més informació sobre l'ACS i LaTele a www.okupemlesones.org

Assemblea per la comunicació social

Com pots ajudar?

- Pots enviar un email a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals
mitjanscom@gencat.net amb el text que ve a continuació

Recorda de posar el teu nom com a remitent i, si us plau, reenvia'l també a la nostra adreça
mitjanspropis@moviments.net


ESCRIT PER ENVIAR

Assumpte: volem mitjans lliures i comunitaris

Davant l'amenaça de tancament de LaTele de l'Assemblea per la Comunicació Social, sol·licitem que atureu el procés sancionador contra l'Assemblea per a la Comunicació Social i que establiu les condicions per a fer viables els mitjans sense afany de lucre previstos en la Llei de la Comunicació Audiovisual de Catalunya.

Sol·licitem que enlloc d'iniciar processos sancionadors per a iniciatives de la societat civil que no provoquen perjudicis ni tenen cap ànim lucratiu, impulseu el previst en la Llei de la Comunicació Audiovisual en relació als mitjans sense afany de lucre: que garantiu una reserva de freqüències per a aquestes televisions, que convoqueu el corresponent procés per a l'adjudicació de llicències i que impulseu mesures de foment del tercer sector audiovisual.

Atentament,

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció