CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Amnistia Internacional demana una revisió dels protocols d’actuació dels Mossos d’Esquadra i la creació d’un mecanisme d’investigació independent

Dijous, 10 abril, 2014

Després de la mort de dues persones en detencions dels Mossos d'Esquadra, Amnistia Internacional ha enviat avui divendres una carta al conseller d' Interior de la Generalitat de Catalunya, Ramon Espadaler, per demanar una investigació independent, exhaustiva i imparcial que aclareixi els fets i circumstàncies que envolten la mort recent de dues persones després de les seves detencions per part dels Mossos d'Esquadra a Barcelona i a Salou (Tarragonès).

En los darrers sis mesos, tres persones han mort en accions de reducció i detenció dels Mossos d'Esquadra a Catalunya. El 6 d'octubre de 2013, l'empresari Juan Andrés Benitez també va morir després de la seva detenció per part dels Mossos d'Esquadra. Actualment hi ha una investigació judicial oberta amb 10 agents imputats.

Amnistia Internacional creu que cal revisar els protocols d'actuació dels Mossos i insisteix en la creació d'un mecanisme independent d'investigació, no només per depurar responsabilitats en el cas que se'n determinin, sinó per fer recomanacions que evitin que aquests fets es puguin repetir.

En los últims anys, Amnistia Internacional ha denunciat la manca de mecanismes o procediments interns eficaços, imparcials i independents que garanteixin una investigació imparcial, exhaustiva i sense retards davant de possibles violacions de drets humans derivades de l'actuació policial. Diversos organismes internacionals, com el Comitè per a la Prevenció de la Tortura (CPT) del Consell d'Europa, també han expressat preocupació per les deficiències en la investigació de fets en què es veuen implicats funcionaris responsables de fer complir la llei a tot l'Estat espanyol.

Per Amnistia Internacional, els mecanismes de rendició de comptes, com ara les investigacions ràpides i independents, són fonamentals per trencar el cercle d'impunitat que acostuma a afectar els casos de maltractament per part d'agents policials.

Amnistia Internacional / Secció espanyola / Catalunya

http://www.amnistiacatalunya.org/paginas/noticies/noticies/articulo/amnistia-internacional-demana-una-revisio-dels-protocols-dactuacio-dels-mossos-desquadra-i-la-cr/