CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ampli seguiment de la primera vaga en cap de setmana convocada a Seat per CGT i CCOO contra l’ERO

Dimecres, 22 octubre, 2008

La vaga convocada a Seat pels sindicats CCOO i CGT el cap de setmana va tenir un seguiment gairebé total entre les 400 persones que treballen a Martorell dissabtes i diumenges.

L’últim anunci de Seat de voler ampliar el nombre d’afectats pels expedients de regulació d'ocupació (ERO) temporal de 1.250 a 1.500 treballadors ha provocat que els sindicats CCOO i CGT hagin decidit convocar jornades de vaga els caps de setmana, des del passat dissabte 18 d'octubre fins al 14 de desembre.


La planta de SEAT a Martorell va viure aquest cap de setmana del 18 i 19 d'octubre les primeres jornades de vaga sota mínims, convocades pels sindicats CCOO i CGT. Els treballadors es van dedicar a fer únicament tasques de manteniment relacionades amb la posada a punt de les màquines. L'objectiu de les vagues és la protesta per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) Temporal que va presentar la companyia.

Aquestes vagues de cap de setmana s'aniran repetint cada dissabte i diumenge fins al dia 14 del mes de desembre. Els Sindicats no consideren que tingui cap sentit anar a treballar el cap de setmana si la companyia està plantejant aquest ERO per fer front a la baixada de vendes d'automòbils.

SEAT va ampliar la proposta inicial d'ERO Temporal quan faltava una setmana perquè es tanqués el termini per negociar amb els sindicats. Els treballadors que l'empresa vol deixar sense feina de gener a agost de 2009 sumen un total de 750, quan en un principi s'havia dit que en serien 500, que es sumarien als 750 afectats entre novembre i desembre de 2008.

Abans d'això, l'empresa ja havia acordat, i encara manté, amb els sindicats que la mesura deixi fora els treballadors majors de 53 anys o els que fa menys d'un any que hi treballen i, per tant, no cobrarien el subsidi d'atur.

Tot i així, el comitè d'empresa de Seat considera insuficients aquestes mesures. Entre les principals reivindicacions dels sindicats destaca l'exigència que SEAT complementi el 100% de la prestació de desocupació de l'INEM que cobraran els treballadors que abandonin temporalment la fàbrica.