CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ampli seguiment de la vaga general del 14N i multitudinàries manifestacions al Garraf i l’Alt i Baix Penedès

Divendres, 16 novembre, 2012

Manifestació 14N Vilafranca

Manifestacions multitudinàries a Vilanova per la vaga general del 14N

Més de 7.000 persones s'han manifestat la tarda del 14 de novembre a Vilanova i la Geltrú en les convocatòries comarcals que havien fet diferents sindicats i entitats socials del Garraf. Han estat dues manifestacions paral·leles les que han sortit a les 17 hores de la plaça de la Vila i del barri del Molí de Vent les que han paralitzat el trànsit al centre de la ciutat i han transcorregut sense incidents destacables.

La manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT, a les que s'han sumat diverses formacions polítiques i col·lectius, ha estat la més multitudinària i ha reunit més de 5.000 persones. L'altre manifestació, convocada per la CGT i l'Assemblea pels Drets Socials del Garraf, amb el suport de la CUP, ha reunit prop de 2.000 persones.

Amb lemes contra les retallades socials i el sistema financer, les dues manifestacions han recorregut el centre urbà de Vilanova i la Geltrú per tancar una jornada de protestes que s'han deixat veure especialment en el comerç.

Els líders dels tres sindicats convocants han coincidit en assenyalar que el seguiment de la vaga d'aquest 14N ha estat superior al que es va registrar el passat 29 de març i en destacar l'ampli seguiment per part del comerç i els autònoms. Els tres sindicats estimen que el seguiment de l'aturada ha estat superior al 90% a la indústria del Garraf i el Penedès i han recollit denúncies de treballadors que han estat pressionats per les direccions de les seves empreses per no fer vaga.

Font: Eix Diari

Vídeo manifestació 14N Vilanova i la Geltrú, intervencions representants sindicats:

http://www.youtube.com/watch?v=Fnqv2wRYL_U&feature=player_embedded


Centenars de persones es fan sentir pels carrers del Vendrell el 14N

La Plaça Vella s'omple de treballadors indignats que fan sentir el seu malestar.

Els caixers dels bancs han estat tacats amb pintura i els Mossos han controlat l'accés dels piquets als centres comercials.

El Vendrell ha tingut un bon seguiment de la vaga general i una presència de manifestants al carrer superior a la d’anteriors ocasions. Si el passat mes de març només una cinquantena de persones es van manifestar pels carrers de la ciutat, aquest matí s’han congregat entre 600 i 700 persones a la marxa convocada pels sindicats a les 12 del migdia. Mestres, metges, treballadors i estudiants de tots els municipis del Baix Penedès han fet sentir el seu malestar per l’actual situació econòmica del país i per les retallades patides els últims mesos.

La manifestació ha tingut el seu acte principal a la plaça Vella, davant l’ajuntament, que ha tancat les seves portes per evitar problemes. Després de llegir-se diversos comunicats, la marxa ha seguit el seu camí per diversos carrers del centre, els quals s’han tancat al trànsit rodat. El seguiment de la vaga per part dels comerciants també ha estat força alt, especialment al nucli antic, tot i que en zones més apartades com el Tancat l’activitat es mantenia gairebé com en un dia normal.

Els integrants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) s’han dedicat a llençar pintura als caixers automàtics dels bancs, de manera que quedessin inutilitzats. Les entrades d’algunes sucursals bancàries com les de la Rambla han quedat plenes d’escombraries llençades per alguns dels protestants. Entre els manifestants hi havia membres de la comunitat educativa del Vendrell (un sector que ha tingut un seguiment força alt de la vaga), i també de la plataforma ciutadana en contra del tancament nocturn del CAP de l’Arboç. Representants d’ICV, la CUP, ERC o el PSC també s’han deixat veure.

Piquets als centres comercials

La principal tasca dels Mossos d’Esquadra ha estat la d’evitar que no es produïssin enfrontaments entre els piquets informatius i els comerços que es mantenien oberts. Per això, els agents dels Mossos han controlat especialment els centres comercials. Un grup de manifestants liderat per integrants de la CGT s’han desplaçat fins al Mercadona del Botafoc, que ha tancat portes poc abans que aquests hi arribessin. Amb els agents vigilant de lluny la situació, els manifestants han protestat durant una estona davant el centre comercial, el qual ha mantingut en tot moment les portes tancades.

Font: Eix Diari


Molta concurrència a la manifestació del migdia per la vaga general a Vilafranca del Penedès, amb l'assistència d'unes 3000 persones

La manifestació de l’Assemblea Popular de Vilafranca del migdia d'avui 14 de novembre ha escalfat els ànims de la jornada de vaga general. Constituïts com a Assemblea Popular per la vaga general, diversos moviments socials vilafranquins, l'esquerra independentista i la CGT, entre altres, han promogut la manifestació que s’ha iniciat aquest migdia a la Plaça de la Vila i que ha recorregut els carrers del centre, passant també per la plaça Penedès. La manifestació ha estat qualificada d’èxit pels seus promotors i ha aconseguit ampliar la presencia de persones al migdia de l’anterior vaga general que va tenir lloc el 29 de març d’aquest mateix any.

El portaveu de l’assemblea, Pere Gili, assenyala que de motius per la vaga general n’hi ha molts i de pes, i que afecten al 90%, de la població. A les 10 del matí s’ha realitzat una assemblea per debatre futures accions i posteriorment un taller amb infants, donat que l’ensenyament és un dels sectors afectats per les retallades. Pere Gili assenyala que la manifestació ha tingut una participació notable de persones, però ha lamentat que d’altres no hagin optat per donar suport a la vaga general. L’Assemblea Popular de Vilafranca també se suma a la convocatòria de vaga general que han promogut els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i també anuncien que participaran a la manifestació convocada per les cinc de la tarda.

Font: RTV Vilafranca

Vídeo intervenció Pere Gil, representant de l'Assemblea Popular:

Més de 5.000 persones s'han manifestat pacíficament durant la jornada de vaga la tarda del 14 de novembre a Vilafranca del Penedès

Els qui també han sortit al carrer han estat els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, que han enganxat cartells reivindicatius a la majoria de bancs i caixes.

A la protesta també s'hi ha afegit estudiants de secundària i batxillerat, mestres i professors, i personal de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès.

Tot i que la mobilització del matí, convocada pel sindicat CGT, l’Esquerra Independentista i diversos moviments socials vilafranquins, ha aplegat un bon nombre de gent, la de la tarda ha estat la més multitudinària. En aquest cas, la manifestació estava convocada pels sindicats majoritaris (CCOO i UGT), alguns partits polítics (PSC, ERC i ICV) i el moviment 15-M. També s’hi han sumat, però, els convocants del matí.

A les 5 de la tarda, gent de totes les edats, pares amb nens i nenes, treballadors, jubilats, etc. han sortit de plaça de la Vila per demostrar el seu descontentament amb les polítiques de retallades. A totes dues marxes, també s’hi ha afegit estudiants de secundària i batxillerat, mestres i professors, i personal de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

La marxa ha estat pacífica i ha recorregut els carrers del centre de Vilafranca, tallant alguns dels carrers principals durant algunes estones.
Pel que fa al seguiment per part d’empreses i comerços ha estat força elevat. La majoria de botigues del Centre Vila han decidit tancar, o bé abaixar la persiana, mentre passaven els piquets informatius, tant al matí, com a la tarda.

Als polígons industrials, tant a la nit, com aquest al llarg del dia, la imatge era pràcticament deserta. Molt poques empreses han obert les portes, i de fet, la falta de treballadors es podia copsar amb els pocs cotxes aparcats fora de les naus. Algunes, això sí, tenien la persiana mig abaixada, i de tant en tant, entraven i sortien treballadors.

Els qui també han sortit al carrer han estat els membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que han enganxat cartells reivindicatius a la majoria de bancs i caixes, i també han entrat en una agència immobiliària, perquè diuen, venen pisos procedents d’embargaments.

Tota la jornada s’ha desenvolupat amb tranquil·litat, i tret de les típiques pintades o enganxada de cartells, no hi ha hagut cap incident remarcable.

Font: Eix Diari

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció