CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Andreu Curto surt de Brians I després de 24 dies de presó per participar a un piquet del 29-M

Dissabte, 23 juny, 2012

JESÚS RODRÍGUEZ | 22/06/2012 - Setmanari Directa

El jutjat d'instrucció 5 de Barcelona ha decretat la posada en llibertat d'Andreu, el jove tortosí que es troba a la presó de Brians I des de fa més de tres setmanes per la seva participació a un piquet de la vaga general del 29 de març al barri de Sants de Barcelona.

Durant l'últim mes s'han fet nombroses mobilitzacions per a reclamar-ne la seva posada en llibertat. Una manifestació a Sants, una altra a Tortosa i una marxa al centre de Barcelona, així com nombroses concentracions al llarg de tot el territori han estat constants durant aquestes setmanes. La Plataforma en Defensa de l'Ebre, el Casal Panxampla, Maulets, Alerta Solidària i l'Assemblea de Barri de Sants, entre d'altres, han fet una àmplia campanya de suport al jove. Curto ha abandonat el centre penitenciari la tarda del 22 de juny, poc abans de les 18h. desenes de persones li han donat la benvinguda a les portes del recinte penitenciari al municipi de Sant Esteve Sesrovires. Rubén, l'altre jove que va ser empresonat juntament amb ell va quedar en llibertat ara fa 10 dies.

Amb la posada en llibertat d'Andreu Curto ja no queda cap persona empresonada per la seva participació a piquets i manifestacions de la vaga general. En total, al llarg dels últims 3 mesos, el Departament d'Interior ha efectuat 106 detencions relacionades amb l'aturada contra la reforma laboral. A partir de les 20h, s'ha realitzat un acte de benvinguda al centre social Can Vies de Sants.

http://www.directa.cat/noticia/llibertat-andreu-ultim-vaguista-del-29-marc-empresonat-tres-setmanes-brians