CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Andreu de Cabo, ha guanyat el judici a TMB: declaren nul l’acomiadament, i haurà de ser readmès a TMB

Dimarts, 19 febrer, 2013

Després de 10 llargs mesos de lluita de la plantilla –amb el suport dels sindicats CGT, COS, ACTUB i PSA– el convergent Joaquim Forn es veurà forçat a readmetre aquest tècnic de comunicacions que va ser expulsat del seu lloc de treball el mes de juny de 2012.


El Jutjat social 20 de Barcelona declara nul l'acomiadament d'Andreu De Cabo.

Avui 19 de febrer s'ha publicat la Sentència que anul·la l'acomiadament de l'exdelegat de CGT Andreu de Cabo i amb això es posa fi a una decisió errònia de l'alta Direcció Política de TMB.

Fa 8 mesos Andreu de Cabo era acomiadat de TMB, segons la Direcció, per maltractar el material de l'Empresa i pel seu caràcter violent, quan la realitat era molt diferent.

Andreu de Cabo va ser acomiadat per seguir fent activitat sindical, tot i no ser ja delegat, i per haver denunciat diversos casos de corrupció en els que participaven caps de TMB, així com un cas d'assetjament sexual, ignorat per la Direcció de TMB.

Durant la vista del cas de l'Andreu, va quedar provat que les acusacions de TMB eren un muntatge que no se sostenia en peu de cap manera.

Muntatge que no és nou a TMB, ja que fa poc una altra Sentència va exculpar als companys Josep Garganté i Saturnino Mercader d'un delicte d'intimidació, pel què els demanaven 2 anys de presó, un cas que igualment es va resoldre amb una altra sentència exculpatòria.

Des de CGT denunciem la campanya de repressió sindical iniciada per l'alta direcció de TMB contra els companys que més han destacat en la defensa dels interessos de la plantilla d'autobusos de TMB.

No es pot consentir que una empresa pública com TMB tingui unes despeses en recursos econòmics, que percep de les administracions i dels nostres usuaris, en fer muntatges i contractar advocats caríssims (despatx de Garrigues Walker), i s'utilitzin per a reprimir la seva pròpia plantilla de treballadors/es.

Andreu de Cabo i Saturnino Mercader s'uniran a la vaga de fam dels treballadors de Telefónica.

Per aquest motiu, i degut al cansament de veure com la classe política assentada a la nostra empresa, es comporta d'una manera tan mesquina amb els companys Andreu de Cabo i Saturnino Mercader, així com al conjunt de la plantilla de TMB, ambdós ens sumem a la vaga de fam dels companys de Telefónica, a partir del dia 25 de febrer coincidint amb el Congrés de Mòbils MWC 2013.

Ens solidaritzem amb el company de Telefónica Marcos, acomiadat per tenir baixes mèdiques, i amb una sentència a favor, del seu acomiadament improcedent.

Telefónica igual que TMB i moltes altres empreses no tenen escrúpols a l'hora de reprimir la lluita sindical. És per això que ha arribat el moment de dir PROU i de reclamar que, aquells directius que prenen aquestes decisions assumeixin la seva responsabilitat i que siguin ells els que haurien de estar fora de les nostres empreses, per atropellar sistemàticament els drets laborals dels treballadors i treballadores.

SECCIÓ SINDICAL CGT BUS

Per a més informació:

SATURNINO MERCADER

Delegat de CGT d’Autobusos de TMB

676 70 50 62

- TWITTER CGT PSA

- WEB CGTPSA

- FACEBOOK CGT PSA

E-MAIL: cgt.autobusos.tmb@gmail.com

Sentència Andreu de Cabo: